Nova vest
Košarka 0

7.7.2024.

14:20

Baskonija predstavila Lasa: Mi smo zemlja košarke VIDEO

Baskonija je interesantnim video snimkom predstavila svog novog trenera, Pabla Lasa.

Izvor: Baskonia

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Španski košarkaški trener Pablo Laso imenovan je za novog trenera Baskonije samo nekoliko sati nakon što je minhenski Bajern neočekivano objavio da Laso napušta taj klub iz porodičnih razloga.

Laso i Baskonija dogovorili su trogodišnju saradnju.

Baskonija mu je posvetila video snimak i na interesantan način ga predstavila javnosti:
 


"Mi smo zemlja košarke, strast se kod nas prenosi svuda i posebno sa kolena na koleno. U ovom gradu je mnogo košarkaških terena, košarka je Baskonija. Decenije uživanja, patnje, emocija i uvek smo bili ponosni što smo deo ovog tima. Kultni sport, simbol karaktera i borbe koji pokazuje spoj mudrosti i ludosti u zemlji koja posebno ceni velike košarkaške momente iskovane od onih koji su sve to živeli. Svi znate o kome pričamo. Hajde zajedno da pišemo istoriju", kažu iz Baskonije u novom video snimku posvećenom Pablu Lasu.

Pablo je najveći deo svoje igračke karijere (1984-1995) proveo u Baskoniji, a u poslednjih 15 godina trenerske karijere sa Real Madridom osvojio 22 titule - 2 Evrolige, 6 ACB liga, 6 trofeja Kupa Kralja i 7 Superkupova.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

44 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu