Nova vest
Košarka 28

5.7.2024.

11:10

Zašto Miler-Mekintajer pamti Partizan po lošem?

Bivši trener Partizana Sašo Filipovski objasnio je situaciju sa Kodijem Miler-Mekintajerom.

Izvor: Mozzart Sport

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Američki košarkaš vaća se u Beograd gde je igrao za crno-bele u sezoni 2020/2021, ali sada kao igrač najvećeg rivala Crvene zvezde.

Miler-Mekintajer se po ozvaničenju ugovora sa Zvezdom javno oglasio istakavši da se "konačno vraća na mesto gde mu je karijera krenula nizbrdo".

"Bilo je mnogo komplikovano. Čak smo u Evropi imali nekoliko odličnih utakmica i pobeda. U tim mečevima je Kodi bio jedan od lidera. Pomogao je mnogo, ali je velikih problema bilo u ABA ligi. Na kraju se sve to nakupilo i završilo se kako se završilo. Loše", rekao je Filipovski za "Mozzart sport".

Pričalo se da je Miler-Mekintajer otišao izuzetno nezadovoljan iz Partizana posle samo 14 odigranih utakmica.

"Pa kako da bude zadovoljan? Mislio je da će izgledati drugačije. Kada se gubi i kada je sve teško, normalno je da čovek bude nezadovoljan. Niko nije bio zadovoljan tom sezonom", dodaje slovenački stručnjak.

Filipovski otkriva kakao se zapravo ponašao novi plejmejker Crvene zvezde.

"Profesionalac. Dobro je trenirao. Slušao je. Možda je bio malo povučen. Nije previše komunicirao, ali generalno nemam nešto negativno da istaknem. Dobar košarkaš koji je u međuvremenu izuzetno napredovao. Tada mi se kod njega najviše svidelo što je pazio šta jede, znao je da mu je telo veliki adut, ali prosto… Takva je bila sezona, loša".

Mekintajer ima 30 godina, a posle Partizana igrao je za Burg, Andoru, Gazijantep i Baskoniju u kojoj je zablistao prošle sezone.

Podeli:

Komentari 28

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu