Nova vest
Košarka 50

30.6.2024.

12:06

Hvala i doviđenja – Partizan se oprostio od trojice košarkaša

Partizan se oprostio od trojice košarkaša.

Izvor: KK Partizan

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
David Damnjanovic/Starsport

KK Partizan se na društvenim mrežama oglasio i objavio da trojica igrača napuštaju crno-bele redove, a radi se o Mateušu Ponitki, Pi Džeju Doužeru i Frenku Kaminskom.

Ovakav potez su manje-više svi očekivali i sada se navijači okreću ka pojačanjima i objavljivanju novih imena u Partizanu.
 


"Nakon isteka ugovora za sezonu 2023/24, trio Ponitka, Kaminski, Doužer napušta crno-bele. Momci, KK Partizan vam želi puno sreće i uspeha u nastavku karijere!", stoji u objavi na društvenim mrežama.

Sva trojica košarkaša došla su u klub prošlog leta. Ponitka je u sezoni za nama imao 2,4 poena, 2,2 skoka, 0,7 asistencija i skoro pola ukradene lopte prošle sezone u Evroligi, što je daleko ispod nekog njegovog nivoa na koji smo navikli.

U ABA ligi je Ponitka imao oko 6 poena u proseku uz 3,3 skoka i 1,7 asistencija.



Frenk Kaminski je u Evroligi prosečno imao 8,9 poena, kao i 3,4 skoka i 1,6 asistencija dok je u ABA ligi beležio 9 poena i 3,2 skoka.

Pi Džej Doužer je imao 9,2 poena u Evroligi, imao je u proseku i po 3 uhvaćena skoka i podeljene asistencije uz 1,3 ukradenih lopti.

U ABA ligi je Doužer postizao 7,7 poena i imao 2,7 skokova i 3,1 asistenciju.

Crno-beli idu u kompletan remont tima i do sada su došli: Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina.

Podeli:

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

1 h

Novo Sport Video Menu