Nova vest
Košarka 18

28.6.2024.

9:10

Nilikina: Uzbuđen sam zbog Partizana, čast je raditi sa Obradovićem

Reprezentativac Francuske i novi košarkaš Partizana Frenk Nilikina stigao je na okupljanje nacionalnog tima u Nanteru uoči početka Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Selektor Vensan Kole računaće za olimpijski turnir i na novo pojačanje crno-belih koji je u intervjuu za francuske medije pričao i o izazovima koji su pred njim.

Naravno, osvrnuo se i na svoj dolazak nu Partizan i činenjicu da će raditi sa jednim od najboljih evropskih trenera.

"Veoma sam uzbuđen i motivisan zbog ideje da ću predstavljati Partizan i raditi sa jednim od najboljih trenera u istoriji košarke", rekao je  Nilikina.

On je prošle godine imao problem sa povredom, povredio se tokom priprema.

Sada je morao da bude oprezniji i upitan je kako se rukovodi u pauzi ove sezone.

"Ove godine imao sam više vremena. Izbor da ne potpišem za neki od klubova u poslednja četiri meseca bio je kakao bih se spremio fizički. Bilo je neprijatno, jer mi je teren nedostajao, ali i lepo jer smo mogli da radimo sve po redu. Imao sam dosta odmora, tretmana, alai i rada sa fizioterapeutom, koji je moj brat, takođe i sa kondicionim trenerom i ostatkom stručne ekipe", kaže Nilikina.

On dodaje da je imao priliku da se osvrne na sve što je do sada uradio u karijeri.

"Prvo, analizirao sam tri poslednje godine u karijeri, gde sam i zašto sam se povređivao, da li je tu bilo do manjka snage ili pokretljivosti i planove sam bazirao na osnovu tih analiza. POčelo je sve kad sam se povredio u februaru, bila su to duga četiri meseca rada i priprema da dođem ovde u dobrom stanju. To mi je omogućilo da igram. Sa 25 godina dobro je opet vratiti se u ovo stanje forme", poručio je Nilikina.

Nilikina je sa Partizanom potpisao nugovor na dve godine, a u NBA je igrao od 2017. za Njujork, Dalas i Šarlot. 

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu