Nova vest
Košarka

18.6.2024.

18:25

Čović: "Čemu služi ABA liga?"

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, nije sumnjao da će taj tim i sledeće sezone igrati u Evroligu, ali mu nije jasno zbog čega postoji ABA liga ukoliko ne vodi šampiona u to takmičenje.

Izvor: Sport Klub

Peđa Milosavljević/Starsport

"Ja sam sto odsto bio ubeđen da Crvena zvezda neće imati probleme oko učešća u najjačem takmičenju. Samo su izvesne neoprezne izjave dovele do toga da se naprave neke priče u pojedinim medijima. A što se tiče pomenutih brojeva, odnosno uplate 250.000 plus 750.000 evra, možda je u izvesnom smislu neuobičajeno, pa ćemo oko toga još da vidimo", rekao je Čović za "Sport Klub" i dodao:

"Otvara se pitanje perspektive regionalnog takmičenja, a nekada smo imali trosezonski ugovor sa Evroligom. Imao sam dogovor sa Žordijem Bertomeuom, tadašnjim prvim čovekom Evrolige, koji je obezbeđivao prvaku regije prolaz u elitu, a drugom i trećem, učešće u Evrokupu. Trebalo bi da već sada počnemo da razmišljamo o evroligaškoj budućnosti, odnosno određenim najavama. Počev od klubova akcionara, A i B licencama, na koji vremenski period… U ovom trenutku na pomenuta i slična pitanja, ne mogu da odgovorim."

Potom se osvrnuo na regionalno takmičenje.

"Morali bismo da uskoro stavimo na sto i analiziramo nešto što se nameće – čemu služi ABA, ako šampiona direktno ne vodi u Evroligu, a ni klubovi ne zarađuju od te lige. Ipak, ne želim ništa da prejudiciram, lično sam raspoložen za regionalno takmičenje, ali… Ne zaboravite, mi smo u Srbiji uspeli da animiramo pojedine centre, mogli bi relativno brzo da napravimo našu, srpsku, pristojnu ligu od 10 do 14 klubova. Trebalo bi da svi mi, koji smo u košarkaškom sportu, razmišljamo kao ozbiljni ljudi i, na vreme. Da budemo korak ispred rivala, da se sportsko – takmičarski izrazim", zaključio je Čović.

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu