Nova vest
Košarka 29

15.6.2024.

12:50

Bosanac iz Minesote želi u Partizan: "Neverovatna atmosfera"

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš Minesota Timbervulvsa Luka Garza rekao je da bi voleo da zaigra za beogradski Partizan.

Izvor: Eurohoops

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
AP Photo/David Zalubowski

Luka Garza je reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš Minesota Timbervulvsa koji je rođen u Vašingtonu, studirao na Ajovi, a 2021. godine bio 51. pik na NBA draftu koga je birao Detroit.

On je često bio na relaciji NBA - G liga gde je nastupao za Ajova Vulvse i sada je u razgovoru sa novinarima portala "Eurohoops" rekao da bi voleo da jednog dana zaigra za Partizan.

"Ima toliko sjajnih timova, voleo bih da igram za bilo koga u Evroligi. Kada vidite gužve kao što su Partizan, Fenerbahče i sve te različite ekipe sa takvim ambijentom. Čak i ovde u Milanu. Ima toliko sjajnih klubova. Mogu ih navesti bukvalno sve. Bilo koji od njih bi bio veoma zabavan. Bio bih veoma zahvalan i blagosloven da budem deo bilo kog tima u Evropi", rekao je Garza.

Potom je komentarisao navijanje publike Panatinaikosa.

"Bila je neverovatna atmosfera. Panatinaikos je veoma dobro treniran tim. Kendrik Nan je momak koji je takođe jedan od najboljih igrača u Evropi. On je novajlija, ali može da postigne loptu na bilo koji drugačiji način. To su momci koji mogu da napreduju u Evropi, oni koji mogu da postignu gol",  dodaje Luka Garza.

Garza ovog leta postaje slobodan igrač pošto mu je ugovor sa Minesotom istekao. On je imao 25 odigranih utakmica za Minesotu sa oko 5 minuta u proseku i za to vreme beležio oko 4 poena i 1 skok.

U redovima Ajova Vulvsa je u razvojnoj ligi imao 36 poena uz 12 skokova i 1,7 blokada. Garza igra na poziciji centra.

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

14 h

Novo Sport Video Menu