Nova vest
Košarka 76

4.4.2024.

23:19

Važna pobeda Partizana; Panter i Naneli otkrili plan; Anđušić se uzda u bogove i sreću

Košarkaši Partizana pobedili su Albu 94:83 u Berlinu u 33. kolu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Crno-beli u prestonici Nemačke imala je imperativ pobede, pošto je samo taj ishod značio da ostaju u trci za plej-in i borbi za 10. mesto koje donosi nastavak takmičenja posle ligaškog dela.

Partizan posle ovog susret ima skor 15-18, Alba je na poslednjem mestu sa samo pet trijumfa ove sezone.

Ekipa Željka Obradovića u Berlinu je došla do četvrte pobede na gostovanju, a prethodno je poslednji put na strani slavila je 19. decembra u Valensiji.

Željko Obradović nije bio zadovoljan svime što je video u pobedi svog tima, Kevin Panter je otkrio plan za meč sezone protiv Valensije, dok je Džejms Naneli istakao da je ovo bila veoma bitna pobeda za Partizan.

Danilo Anđušić veruje da je njegov tim zalsužio sreću i da ga "pogledaju bogovi" u borbi za plej-in, kao i da ne sumnja u svoje saigrače pred odlučujući meč u sezoni.

Alen Smailagić nada se da će crno-beli ponovitii partiju od prošlog decembra, kada su defanzivnom igrom pobedili Valensiju u gostima.

Sva dešavanja iz Berlina mogli ste da prate u našem LIVE BLOGU:

Završeno

19:02

Semafor
15:23, 19:24, 28:25, 21:23
  ALBA   PAR  
  83 : 94  

23:26

Sofascore

23:24

Obradović na konferenciji za medije

Znali smo koliko je ovo važna utakmica za nas. Naši igrači su izašli na teren sa velikom željom, što se i videlo s obzirom na to da su se igrači borili za svaku loptu, bacanjem na parket. To znači da je prisutna velika želja i agresivnost da se ova utakmica pobedi. Važna pobeda, naravno, ali utakmica je bila onakva otprilike kao i naša sezona, gore-dole. Na kraju smo uspeli da odigramo pametno i u završnici da dobijemo utakmicu, što je i najvažnije. Sada čekamo druge rezultate i imamo gostovanje ekipe Valensije gde ćemo videti koliko će nam eventualno ta pobeda značiti za potencijalni plasman u plej-in. Ono što bih voleo da kažem, a to je da nas čini ponosnim ono što smo i večeras doživeli od strane naših navijača. Partizan ne samo da je najgledaniji tim kada se igra kući, nego i najgledaniji tim kada se igra na strani. Ponovo je ogroman broj navijača došao, ne verujem da su samo iz Berlina nego da su i iz ostalih zemalja i okolinih gradova Nemačke. Hvala im zaista na tome.

22:55

Danilo Anđušić

"Na pravi način smo odbili nalet Albe i zabeležili smo važnu pobedu".

O meču Efesa i Fenerbahčea, koji se igra sutra?

"Sada ne možemo da kažemo da ne pratimo druge rezulatate. Gledaćemo, sve nam zavisi od toga. Znamo da moramo da pobedimo Valensiju, ali ja ne sumnjam u saigrače i stručni štab, Nadam se da će nas bogovi pogledati posle svega, da će nas sreća pogledati i da će nam podariti dobar rezultat".

22:39

22:38

Izrael Gonzales

"Igrali smo koliko smo mogli. Mislim da smo imali dobru utakmicu, ali nije dovoljno za ovaj nivo. Moramo da nastavimo da guramo i da napredujemo", poručio je trener Albe.

22:37

Džejms Naneli

"Sjajna pobeda. Igrali smo snažno 40 minuta. Odradili smo posao. Zaustavili smo njihovu igru iz tranzicije. Pokušali smo i da ih nadskočimo, ne znam kakva je statistika za to."

O Valensiji:

"Imaćemo priliku da odmorimo. Da treniramo i spremimo se za tu specijalnu utakmicu."

 

22:35

22:33

Kevin Panter

"Navijači uvek dođu da nas podrže. To je ono što očekujemo. Cenimo što putuju i podržavaju nas. Imamo još jednu utakmicu".

O narednom meču:
"Treba da resetujemo um i tela."

Podeli:

Komentari 76

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

11 h

Novo Sport Video Menu