Nova vest
Košarka 1

26.10.2024.

22:46

Trener Zadra o spektularnoj 1/4 sa Zvezdom: "Baš smo bili dobri, brzi, razigrani"

Trener košarkaša Zadra Danijel Jusup rekao je da je njegova ekipa pružila maksimum u ovom trenutku protiv Crvene zvezde u meču u kojem je već do 8. minuta ubacila 30 poena rivalu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Bilo je to najboljih osam minuta Zadra ove sezone, i ne samo ove...

Četiri od prvih pet šuteva za tri su pogodili Zadrani, ulazilo je sve što su bacili na koš, otuda je prednost u jednom momentu išla do maksimalnih 19 poena - 30:11.


Ali Zadar je potom stao i osetio pre svega defanzivnu snagu evroligaša. Zvezda je sa protokom vremena topila prednost, već do poluvremena svela razliku na samo poen, a u nastavku je vođstvo uglavnom bilo na strani ekipe Janisa Sferopulosa.

Jusup je posle meča konstatovao da je za bolji rezultat protiv ovakvog rivala potreban i bolji roster.

"Mislim da smo stvarno izuzetno kvalitetno otvorili utakmicu, baš smo bili raspoloženi, dobro šutirali, bili brzi... Međutim, mislim da su nas posle poremetili faulovi Mihailovića i Gegića, imali su tri penala, upali smo u probleme zbog rotacije... Za igru na ovakvom nivou potreban je malo širi roster i određen kvalitet da bismo mogli izdržati do kraja. Mislim da smo ovu utakmicu, kao i onu sa Partizanom, odigrali na našem maksimumu. To je moje mišljenje. Zvezda nas je pritisla, udaljila od koša, nismo imali Kalajdžića koji je bio virozan, možda je on to mogao, možda bi nam olakšalo da je igrao. Dali smo maksimum... Ali šta je tu je, idemo dalje, svaka naredna utakmica je važna. Očekuje nas borba i to smo znali od samog početka. Zvahvalio bih se publici, nosili su nas od samog početka, fantastična atmosfera ne samo na ovoj utakmici. Bez njihove potpore mislim da nam je puno manja šansa da uspemo", rekao je trener Zadra Danijel Jusup. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu