Nova vest
Košarka 0

26.10.2024.

22:05

Zvezda "preživela" Zadar i horor prvu četvrtinu

Košarkaši Zvezde nadoknadili su 19 poena razlike i pobedili Zadar u dvorani "Krešimir Ćosić" u okviru 6. kola ABA lige, rezultatom 84:77 (31:14, 13:27, 16:22, 17:21).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Vatroslav Hladni/Starsport.rs

Ekipa Janisa Sferopulosa odigrala je najgoru prvu četvrtinu ove sezone i uopšte najgorih deset minuta nekog meča od starta ove kampanje. U 8. minutu primila je nestvarnih 30 poena, dala tek 11, i to je sve što se ima znati o angažmanu, borbi i kvalitetu igre u tom delu meča.


Katastrofalan odnos prema igri i dresu.

Grčki trener je morao da zove dva tajm-auta u tom periodu ne bi li trgao svoje igrače, vikao je dok im je držao bukvicu, ali je vredelo, jer su gosti od tog predaha, postepeno, sa protokom vremena, bili sve bolji, čvršći, jednostavno počeli su da igraju kako znaju, oslabljeni za Dejana Davidovca kome je sudija Damir Javor pokazao dve tehničke i isključio ga zbog prigovora sedinom druge četvrtine.

Rezultat takvog pristupa gostiju bio je prilazak na samo poen zaostatka pred sam kraj poluvremena (42:41).

Nalet je stigao sa ulaskom Dobrića u igru, ubacio je srpski reprezentativac prvi šut koji je izbacio, i to trojku, potom još jednu, nadovezao se i Teodosić, odbrana je funkcionisala daleko bolje i stvari su počele da funkcionišu i da dolaze na svoje mesto.

ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Zvezda nije uspela da preokrene već do poluvremena iako je bila veoma blizu, ali je serijom 8:0 već na startu treće deonice, novima trojkama Teodosića i Dorbića, te poenima Milera-Mekintajera, preuzela rezultat u svoju korist.

Zadar je tada odgovorio svojom serijom 5:0, Ramljak i Gegić su predvodili Dalmatince i tada, i generalno sve vreme. Treća četrvtina je inače bila dobra, ujednačena, na snazi je bila rezultatska klackalica, a prelomni momenti desili su se u poslednjem periodu meča.

Tada se razigrao Miler-Mekintajer, mirne ruke je napadao koš Dalmatinaca, Mitrović je davao svoj važan doprinos pod košem, a kreatori trijumfa i onog velikog naleta Teodosić i Dobrić stavili su tačku na trijumf kombinacijom za rezultatski beg minut pre kraja - 81:74.

Vredi napomenuti da je Zvezda danas igrala bez rovitog Nemanje Nedovića, Džoela Bolomboja, Branka Lazića, pomenusmo i Davidovca koji je isključen, i bez povratnika Filipa Petruševa koji će se uključiti od narednih utakmica.

Miler-Mekintajer i Ognjen Dobrić su bili najefikasniji kod pobednika sa po 16 poena, Plavšić je dodao 13 (4/4 za dva), dok je Kalinić imao deset poena na svom kontu.

Kod Zadra, Marko Ramljak sa 19 poena i Amar Gegić sa 18 bili su daleko najbolji, ali bila im je potrebna podrška.

Zadranima je ovo bio peti uzastopni poraz.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu