Nova vest
Košarka 13

26.10.2024.

20:44

Košarkaši Partizana upotpunili crno-belo veče

Košarkaši Partizana savladali su Krku u šestom kolu ABA lige i tako su ostali jedini tim koji nije doživeo poraz od starta sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
KK Partizan/Dragana Stjepanović

Crno-beli su rutinski sa malo izmenjenim sastavom savladali ekipu iz Novog Mesta sa 96:63. 

U sledećem kolu Partizan gostuje FMP, dok Krka dočekuje Zadar. Crno-bele pre toga očekuje novo duplo kolo u Evroligi, gde će prvo na svom terenu dočekati Monako, a onda im sledi put u Istanbul, gde će se suprotaviti Fenerbahčeu. 

Najefikasniji u timu crno-belih je bio Mario Nakić sa 16 poena i devet skokova, kao i Dvejn Vašington koji je imao isti poenterski učinak. Aleksej Pokuševski je bio takođe nadomak dabl-dabl učinak sa 14 poena i devet skokova.

Kod Krke Garsija je bio najefikasniji sa 14 poena. 

Ono što je isto bitno za ovaj meč to je da je Željko Obradović mogao da odmara nosioce za duplo kolo Evrolige. 

Krenuo je Partizan u malo izmrnjenoj petorci nego u prethodnim utakmicama, pa smo tako videli na terenu i Nakića i Koprivicu, koji se nisu puno potrošili na meču protiv Virtusa. 

Spor start meča na obe strane, gde su se ekipe mučila sa napadačkim ritmom. Motore parnog valjka je upalio Aleksej Pokuševski koji je sa tri svoje poena otvorio utakmicu. 

Crno-beli su imali vođstvo u tom uvodnom delu utakmice, ali je Krka potom krenula da pogađa za tri, što joj je bio i glavni plan igre u napadu. 

Međutim to se nije toliko odslikalo na rezultat. Jeste da je Krka imala tri poena prednosti pred kraj prve deonice, ali su košarkaši Partizana na kraju imali dva poena viška posle prve četvrtine. 

U drugoj je bila drugačija slika. Partizan je stegao odbranu, Krka je sve teže dolazila do poena, dok su na drugoj strani kod ekipe Željka Obradovića istakao Ajzea Majk kome je ovo bila prva utakmica pred navijačima Partizan. 

KK Partizan/Dragana Stjepanović

Majk je do poluvremena upisao sedam poena, i bio je glavni inicijator serije poena crno-belih. Njemu su se priključili i Marinković i Dejvis, dok je poslednje poene u prvom poluvremenu upisao Mitar Bošnjaković, koji je pogodio trojku uz zvuk sirene za na kraju ubedljivih 41:28 posle prvog poluvremena utakmice u Areni.

Treća deonica je prošla u sličnom tonu kao i prva. Jeste Krka bolje otvorila utakmicu i uspela da smanji prednost Partizana na devet poena, ali je to trlo košarkaše crno-belih koji su predvođeni sjajnim Vašingtonom vratili brzo staru prednost koju su do kraja četvrtine povećavali sve od 70:48 koliko je okončan ovaj period. 

Tok meča pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.sport.

Završeno

18:04

(18:16, 23:12, 29:20)
  PAR   KRK  
  94 : 60  

20:44

20:38

40' Kraj utakmice

Mario Nakić lagano do obruča, Skins je došao do poena. 

Bošnjaković je fauliran 96:93.

Nema pogotka Skinsa. 

Kraj meča. 

20:31

38' Sve je već rešeno

Garsija pogodio trojku. 92:58

Lakić za dva 94:58

Smrekar je stao na liniju penala i bio je precizan oba puta 94:60

20:28

35' Sjajni potezi

Sada je već krenulo poigravanje sa igračima Krke. Zakucavanje, trojke i dosta lepih poteza se mogu videti od strane mladih košrakaša Partizana. 

Pobednik je odavno rešen i sada se čeka koji će biti konačan rezultat na meču. 86:53

20:20

32' Lakić na terenu

Mario Nakić je pogodio trojku, potom sjajan pas Bošnjakovića ka Nakiću koji je došao do lakih poena i tako je Partizan otišao na novu najveću prednost. 

20:16

20:15

30' Kraj treće

Mitar Bošnjaković posle promašaja Vašingtona uhvatio je loptu u napadu i stigao do novih poena, Krka nije poentirala, pa je Aleksej Pokuševski sa linije penala bio precizan. 

Ajzea Majk se vratio u igru gde je odigrao poslednji minut u trećem periodu. 

Do kraja četvrtine Partizan nije upisao poene, pa je posle 30 minuta igre na semaforu stajalo 70:48. 

20:07

28' Partizan povećava prednost

Greška Crkvenika koji je napravio korake, Aleksej Pokuševski je posle finte uručenja došao do poena i sada je na kontu od devet poena. Vašington opet dolazi do poen, on je najefikasniji u timu Partizana koji sada ima i 20 poena prednosti. 63:43

20:02

26' Problem sa faulovima

Špan je opet bio precizan za tri, ali i Partizan ima svoj igrača koji je raspoložen, a to je Dvejn Vašington, koji je ubacio novu trojku. 59:42

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu