Nova vest
Košarka 2

21.10.2024.

21:40

Težak derbi u "Morači" – Zvezda na krilima Nedovića nadigrala Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Budućnost u “Morači” sa 75:73, u okviru petog kola regionalne ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Proveri svoje znanje – Euroleague Selektor

Zvezda je imala poteškoće u prvom poluvremenu, ali je proradio napad u drugom delu igre i crveno-beli su uspeli da upišu pobedu.

Ekipa iz Beograda sada ima tri pobede i dva poraza u regionalnom takmičenju i nalazi se na , dok je Budućnost na skoru 4-1.

Zvezdu je do pobede predvodio Nemanja Nedović sa 24 poena (6/8 za tri poena) uz tri skoka i isto toliko asistencija, pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer sa 13 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Treći sa najboljim učinkom bio je Džoel Bolomboj, koji je završio meč ranije zbog povrede, upisao je osam poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Kod Budućnosti se istakao Mekinli Rajt sa 20 poena, tri skoka i sedam asistencija. Pratio ga je Flečer Megi sa 12 poena.

Najbliži dvocifrenom učinku je bio Alen Omić sa devet poena, šest skokova i dve asistencije, dok je Kenan Kamenjaš upisao šest poena uz 11 skokova.

Odbrane su dominirale na početku, Budućnost je uspela do prvih poena da dođe tek posle minut i po, dok je Zvezda prvi koš iz igre postigla posle tri i po minuta, kada je Majk Daum pogodio za tri poena (2:4). Tvrdo je bilo do samog kraja prve četvrtine, Zvezda je u nekoliko momenata imala minimalnu prednost (9:10), ali je na kraju Budućnost uspela da preuzme vođstvo i dođe do poena prednosti pred start druge četvrtine – 17:16.

Crveno-beli su imali poteškoće u napadu i na startu druge četvrtine, Nedović se upisao u strelce posle minut i po (19:18), a potom je Budućnost napravila seriju 8:0. Drugi koš Zvezde je postigao Kalinić posle tri minuta igre, a potom je Rašid Sulajmon pogodio trojku za najveću prednost Budućnosti +10 (30:20).

Igralo se u serijama u nastavku, Zvezda je uspela da se dođe do minus pet na krilima Bolomboja i Teodosića, a onda su Podgoričani ponovo vratili dvocifrenu prednost (35:25). Do kraja prvog poluvremena, proradio je napad crveno-belih, koji su napravili 8:2 seriju i prišli na -4 pred pauzu na poluvremenu – 37:33.

Sofascore

Najraspoloženiji kod Zvezde je bio Kodi Miler-Mekintajer sa sedam poena uz pet skokova i tri asistencije, a pratio ga je Džoel Bolomboj sa šest poena i četiri skoka. Kod Budućnosti su se istakli Fledžer Megi sa devet i Nikola Tanasković sa šest poena i pet skokova.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala velike poteškoće u šutu za tri poena, svega tri pogođena iz 15 pokušaja, što se odrazilo na rezultat. Takođe i skokovi, Budućnost je na poluvremenu imala čak sedam više od crveno-belih (25/18).

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme, posle poena Kamenjaša, usledila je 7:0 serija i prvo vođstvo od prve četvrtine za crveno-bele – 40:39.

U nastavku je Budućnost napravila 7:0 seriju, koju su prekinuli Kodi Miler-Mekintajer i Nemanja Nedović, koji je nastavio da pogađa i u daljem toku meča. Budućnost je vratila prednost, Zvezda je prišla na -3 u samoj završnici treće četvrtine, ali ke Mekinli Rajt pogodio trojku sa zvukom sirene za +6 pred poslednji kvartal – 58:52.

Završnicu treće četvrtine je obeležio prekid i povreda Džoela Bolomboja, koji je napustio parket uz pomoć saigrača, a kasnije otišao i u svlačionicu. Takođe, predsednik Upravnog odbora crveno-belih Željko Drčelić je izbačen iz hale.

Na startu poslednje četvrtine je šansu dobio Uroš Plavšić, koji je u prvom kontaktu sa loptom pogodio za dva poena.

Usledila je trojkaška serija Nemanje Nedovića, koji je pogodio tri trojke, kao i jedna Rokasa Gedraitisa i Zvezda je prešla u vođstvo na šest minuta do kraja – 65:68. U tom trenutku usledio je novi prekid, a sudije su naložile da se isprazni deo hale, pošto su navijači Budućnosti ubacivali predmete na parket, kao i vređali košarkaša crveno-belih Nemanju Nedovića i ubacivali predmete na teren.

Prekid je trajao nešto oko 20 minuta manje/više, a onda je meč nastavljen. Mekinli Rajt je sa dva uzastopna koša doneo prednost Budućnosti, potom su odbrane izašle u prvi plan. Plavšić je bio polovičan sa penala na dva i po minuta do kraja.

Potom je Rajt još jednom pogodio za prednost Budućnosti, a onda je Nedović pogodio trojku za novi preokret – 71:72. Usledili su novi poeni Rajta na pola minuta do kraja, a onda je Sulajmon napravio faul pri probijanju bloka Teodosića.

Siguran je bio Teodosić sa penala, Zvezda je uspela da se odbrani u poslednjem napadu Budućnosti, a onda je Gedraitis nesportski fauliran. Polovičan je bio Rokas, ali Zvezda je imala loptu sa strane i rutinski privela meč kraju – 75:73.

U nastavku Crvenu zvezdu očekuje teško gostovanje Real Madridu u Evroligi, a onda i utakmica na strani protiv Zadra u ABA ligi.

Kada je u pitanju Budućnost, dočekuje Bahčešehir koji predvodi Dejan Radonjić, a potom gostuje Cedevita Olimpiji.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu