Nova vest
Košarka 235

21.10.2024.

22:30

Nedović "isčupao" pobedu u Morači; Sferopulos otkrio stanje Bolomboja; Tri prekida

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Budućnost u “Morači” sa 75:73, u okviru petog kola regionalne ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Zvezda je imala poteškoće u prvom poluvremenu, ali je proradio napad u drugom delu igre i crveno-beli su uspeli da upišu pobedu.

Ekipa iz Beograda sada ima tri pobede i dva poraza u regionalnom takmičenju i nalazi se na , dok je Budućnost na skoru 4-1.

Zvezdu je do pobede predvodio Nemanja Nedović sa 24 poena (6/8 za tri poena) uz tri skoka i isto toliko asistencija, pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer sa 13 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Treći sa najboljim učinkom bio je Džoel Bolomboj, koji je završio meč ranije zbog povrede, upisao je osam poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Kod Budućnosti se istakao Mekinli Rajt sa 20 poena, tri skoka i sedam asistencija. Pratio ga je Flečer Megi sa 12 poena.

Najbliži dvocifrenom učinku je bio Alen Omić sa devet poena, šest skokova i dve asistencije, dok je Kenan Kamenjaš upisao šest poena uz 11 skokova.

Meč možete da ispratite UŽIVO uz live blog B92.sport:

Završeno

17:56

Semafor
(17:16, 20:17, 21:19, 15:23)
  BUD   CZV  
  73 : 75  

22:18

Žakelj posle poraza

"Teška utakmica, a nije lako ni pričati posle svega što se dešavalo. Dali smo maksimum, borili se od prvog do poslednjeg sekunda, nedostajao nam je Morgan. Nemam zamerki, naprotiv. Na kraju, odlučila je jedna lopta koja je pripala Zvezdi", rekao je Žakelj na konferenciji za medije.

Utakmica je čak tri puta prekidana zbog neprimerenog ponašanja navijača.

"Kome su smetali prekidi? Teško je pričati o tome. Odlučile su nijanse, lopta je mogla da ode na jednu i na drugu stranu. Nismo imali sreće, iako smo dali sve od sebe. Uz ovakav pristup i borbu, sreća će pogledati i nas. Mislim da je u samoj završnici bio prekršaj nad Ferelom, ali sada moramo da se okrenemo duelu sa ekipom Bahčešehira", zaključio je Žakelj.

21:57

Sferopulos posle pobede:

"Ne možemo da budemo srećni, jer je Bolomboj doživeo ozbiljnu povredu. Ne znamo još tačan stepen, ali imaće kontrole u utorak i znaćemo više. Jedini razlog zašto nismo zadovoljni jeste stanje Bolomboja. Povredio je koleno".

"Budućnost ima kvalitet, derbi utakmica u kojoj su oba tima mogla da odnesu pobedu. Detalji koji su odlučili pobednika išli su nama naruku. Dva velika detalja su bila važna za pobedu. Prvo odbrana, jer smo Budućnost spustili na 73 poena. Druga stvar je Nedović. Ne pričam često o pojedinačnim slučajevima, ali danas je bio sjajan, pogodio je neke velike šuteve, preuzeo odgovornost i doneo nam pobedu".

21:55

Kako su pisali crnogorski mediji

RTCG kao glavnog kritičara vidi Rajta.

"Budućnost ispustila pobedu u velikom derbiju, Rajt od heroja do tragičara", naslov je na RTCG.

Na drugoj strani hvale Nedovića.

"Prvi poraz Budućnosti u ABA ligi, Nedović odveo Zvezdu do pobede u "Morači"", prenele su "Vijesti.me".

21:51

Novi ugao Bolombojeve povrede

21:51

Tabela ABA lige
Standings provided by Sofascore

21:48

Statistika
Sofascore

21:44

21:32

Kraj meča pobeda Zvezde!

Odbranila se Zvezda. Gedraitis je fauliran kao poslednji igrač odbrane.

Nesportski faul! Polovičan je bio Rokas 1/2. 

Nedović je izbacio loptu. Kraj meča, pobeda Zvezde – 75:73.

Podeli:

Komentari 235

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu