Nova vest
Košarka 12

21.10.2024.

10:55

Derbi, ali nije "večiti" – može li Zvezda da pomogne Partizanu?

U poslednjem meču petog kola ABA lige sastaće se Budućnost i Crvena zvezda.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Dragana Stjepanović

Budućnost će dočekati Zvezdu u svojoj "Morači" u ponedeljak od 19 časova, u derbiju petog kola jadrandskog prvenstva.

Ukoliko crveno-beli uspeju da savladaju Podgoričane, time bi pomogli Partizanu koji bu u tom slučaju ostao jedina neporažena ekipa ove sezone u prvih pet kola (5-0).

To neće biti lako Zvezdi, koja ima 2-2 u ovoj sezoni, pogotovo gledajući činjenicu da su u poslednjih deset gostovanja Budućnosti kao pobednici odlazili samo tri puta.

"Igramo protiv tima koji je do sada neporažen u ABA ligi. Ta činjenica pokazuje njihov kvalitet uz dobru košarku koju igraju. Mi zato moramo da budemo potpuno spremni da odgovorimo na njihovu energiju i da odigramo vrlo pametnu utakmicu", rekao je trener Janis Sferopulos.

Naravno, daleko od lakog će biti i Budućnosti, na čijoj strani definitivno nije kvalitet, s obzirom da se radi o ekipi sastavljanoj za Evrokup, za razliku od protivnika koji ima evroligaški kdara.

"Dolazi nam ekipa iz Evrolige i prva stvar koju treba naglasiti je da sigurno moramo biti veoma motivisani. Druga stvar, ja mislim da će Zvezda doći spremna – jesu imali težak raspored, duplo kolo protiv Fenerbahčea i Barselone, ali oni svakako žele da budu u vrhu ABA lige i igraće na pobedu. Međutim, to važi i za nas, mi moramo naći način da njihove dobre strane eliminišemo i da iskoristimo stvari u kojima smo mi dobri", rekao je Andrej Žakelj, trener Budućnosti.

Duel Budućnosti i Zvezde od 19 časova moći ćete da ispratite uz uživo prenos na B92.sportu.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu