Nova vest
Košarka 2

19.10.2024.

10:40

Žakelj: "Svi očekuju da će Zvezda biti umorna"

Trener Budućnosti Andrej Žakelj najavio j derbi meč petog kola ABA lige u kojem će tim iz Podgorice dočekati Crvenu zvezdu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Budućnost u ovaj meč ulazi sa maksimalnim učinkom u ABA ligi posle četiri kola, dok Crvena zvezda je na učinku od tri pobede i jednog poraza.

"U Podgorici se uvek očekuju derbiji. Za nas je utakmica sa Zvezdom lakša nego prethodne, pogotovo što se tiče psihičke pripreme. Zvezda je u dobrom ritmu, sinoć su posle produžetka izgubili, ali igraju dobru košarku, agresivnu i brzu. Imaju širi roster - 15, 16 igrača koje rotiraju. Svi očekuju da će Zvezda biti umorna, ali ja mislim da dolaze spremni. Nisu dobro prošli prošle sezone, pa očekujem motivisanu Zvezdu", rekao je žakelj za crnogorske medije i dodao:

"Zvezda ima dva odlična centra – Bolomboja i Mitrovića, iskusni su. Na bekovima su igrači poput Teodosića, Dos Santosa, Milera Mekintajera, a tu je i Nedović, koji je sinoć malo lošije odigrao. Ova spoljna linija, u kombinaciji s ta dva visoka igrača, mislim da je dosta opasna".

U Podgorici vlada veliko interesovanje za ovaj meč, pa su i cene karata dostigle cenu od 100 evra.

"Naravno, pozivam publiku – to je praznik košarke, evroligaš dolazi u Podgoricu. Imamo svoje šanse i želje, radujemo se ovoj utakmici. Sigurno će biti mnogo ljudi, biće i navijača Zvezde, što mi ne smeta. Uvek volim da je što više ljudi. Siguran sam da će doći i navijači Budućnosti da nam pomognu".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Alfa Romeo "menja ploču"

Sve više proizvođača odustaje od ranije zacrtanih ciljeva koji se tiču prelaska na potpuno električna vozila - poslednji u nizu koji se "pokajao" je Alfa Romeo.

B92

9:19

3 h

Aktuelno

Ma ko je rekô da Netflix propada?

Profit producentske kuće i striming servisa Netflix je u trećem kvartalu 2024. porastao za 41 odsto međugodišnje na rekordnih 2,36 milijardi dolara, što znači da zarada po akciji iznosi 5,4 dolara.

Tanjug

7:59

4 h

Novo Sport Video Menu