Nova vest
Košarka 2

17.10.2024.

15:26

Epilog skandala u ABA – suspendovana cela sudijska trojka!

Disciplinska komisija druge ABA lige izrekla je sankcije za trio sudija meča između Zlatibora i banjalučkog Borca zbog nesvakidašnjeg propusta.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA league j.t.d./ Dragana Stjepanović

Niko od članova sudijske trojke sa tog meča, Radoš Savović, Vojislav Lepetić i Miodrag Lakićević, nije primetio da je domaći tim skoro dva minuta igrao sa igračem više na parketu.


Ekipa Zlatibora je tako brojčano jača postigla dva poena.

Trener domaćih je u jednom trenutku povukao "bonus" igrača sa terena, drugi nije ulazio, pa čak ni tada sudijama nije bilo ništa sumnjivo. 

Sudijska komisija ABA 2 lige je zaključila da je pomenuta trojka obavila posao ispod očekivanih standarda i na osnovu člana 20.1 propisa lige, svoj trojici je izrečena kazna zabrane suđenja na period od dve utakmice. 

Duel "6 na 5" izazvao je brojne komentare u košarkaškoj javnosti, ocenjen je kao skandalozan, i kazna za arbitre bila je očekivan epilog posle svega.

Borac je slavio u pomenutoj utakmici posle produžetka.


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Priča za Holivud: Kako FBI mami kriminalce

Prva istraga tzv. "pump and dump" šeme na američkom tržištu kriptovaluta rezultovala je hapšenjima i gašenjem prevarantskih altcoina, a veoma je zanimljiv i način na koji su istražioci došli do počinilaca.

Bug

16:00

2 h

Novo Sport Video Menu