Nova vest
Košarka 0

13.10.2024.

21:10

Dubai na krilima Anđušića srušio Borac – Javor "smirivao strasti" u publici

Košarkaši Dubaija su savladali Borac u Čačku sa 87:74, u okviru četvrtog kola regionalne ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Dragana Stjepanović

Ekipa iz Čačka se držala u egalu do sredine druge četvrtine, ali onda je Dubai napravio seriju za dvocifrenu prednost na poluvremenu (36:47). Tim Jurice Golemca je gotovo sve vreme održavao prednost i na kraju došao do ubedljive pobede.

Najraspoloženiji u timu Dubaija bio je Danilo Anđušić sa 16 poena uz skok i dve asistencije, pratio ga je Avudu Abas sa 15 poena i tri skoka.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Dvocifreni su bili još Ajzea Tejlor sa 13 poena, tri skoka i šest asistencija, kao i Davis Bertans sa 10 poena i pet skokova.

Kod Borca su se istakli Paulius Valinskas i Marko Pavićević (7sk) sa po 16 poena, a dvocifren je bio i Dionte Boldvin sa 10 poena.

Posebno treba izdvojiti drugu četvrtinu, gde je slovenački arbitar Damir Javor, rešio da posle više opomena i razgovora sa delegatom izbaci jednog navijača koji se nalazi pored jednog od koševa.

Navijač je posle kraće rasprave ustao i zaputio se ka izlazu uz psovke upućene Javoru. Publika je stala na stranu navijača, pa je slovenački arbitar nakon toga dobio salvu uvreda od preko 2.000 pristalica Borca.

To se desilo pri rezultatu 35:35, a posle toga Dubai je uspeo da se odvoji i napravi veliku prednost. Borac je imao šansu u trećoj četvrtini da se vrati u meč, kada je prišao na -5 (61:66), ali su gosti odbili nalet i vratili dvocifrenu prednost, koju su držali do samog kraja.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu