Nova vest
Košarka 92

13.10.2024.

9:10

Uroš Plavšić je najslabija karika Crvene zvezde

Član bronzane družine sa olimpijskih igara u Parizu Uroš Plavšić ima teško privikavanje na viši nivo košarke.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Centar Crvene zvezde koji je letos stigao u klub sa Malog kalemegdana sa atributom pojačanja, za sada je samo broj u rosteru Joanisa Sferopulosa.

Utakmica protiv Igokee pokazala je više nego bilo koja do sada da bivši centar Mege trenutno nije igrač na kojeg se može osloniti trener crveno-belih.


Plavšić je protiv ekipe iz Aleksandrovca proveo najduže na terenu ove sezone, odigrao je 11 minuta i najblaže rečeno, nije oduševio. Za vreme provedeno na parketu u statističke kolone upisao je jedan poen (0/2 za dva, 1/4 za jedan), dva skoka, jednu asistenciju, jednu ukradenu i čak pet izgubljenih lopti.

Zbirno, u tri utakmice ABA lige ove sezone igrao je 9,7 minuta i beležio jedan poen i dva skoka u proseku po utakmici. U Evroligi Sferopulos mu je dao dva i po minuta protiv Pariza i Plavšić je i u tom meču upisao jedan poen.

Dakle, na sve četiri utakmice na kojima je igrao ove sezone Plavšić je beležio identičan učinak - jedan poen.

Zaista nesvakidašnji poenterski bilans.

Starsport

U Megi je to bila savim druga priča, neki drugi Plavšić, sa više minuta, više slobode i bez previše opterećenja, otuda je i njegov nesumnjiv dar za košarku više dolazio do izražaja.

U jačoj konkurenciji, sa većom odgovornošču u igri došle su i poteškoće za ovog centra koji je doveden da bude "bekap" opcija za Džoela Bolomboja, ali sa njim na terenu Zvezda i nema baš mnogo koristi.

U nekom trenutku nedostatak prave rezervne centarske opcije može postati problem za Zvezdu, sezona je duga, a Bolomboj će neminovno imati padove, pre svega fizičke, i potreban je neko ko bi ga bolje rasteretio na dva fronta.

Mitrović nije sporan, ali za borbu sa evroligaškim gorostasima Zvezdi je jednostavno potrebna upotrebljivija rezervna "petica" kako bi igra u reketu što manje trpela.

Plavšić do sada nije pokazao da je igrač za ovakvu vrstu izazova.

Sezona je tek počela i prerano je proglasiti ga za promašaj iako sve što je dosad pokazao ne navodi na bilo koji drugi zaključak o njegovoj ulozi u timu.

Podeli:

Komentari 92

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Aktuelno

Odmah ažurirajte

Vreme je za ozbiljnu zakrpu za Firefox internet pregledač, a Mozilla je korisnicima isporučila ispravku za kritičnu ranjvost.

B92

8:15

4 h

Novo Sport Video Menu