Nova vest
Košarka 1

12.10.2024.

18:15

Obradović zadovoljan: "Hvala igračima, ali posebno ovoj četvorici"

Trener Partizana Željko Obradović pohvalio je svoj tim posle pobede nad Studentskim centrom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Partizan je u Podgorici slavio 80:60 u  4. kolu ABA lige i zdržao perfektan skor u dosadašnjem delu takmičenja.


"Stigli smo iz Madirida i posle nepunuh 40 i nešto sati, igrali utakmicu što nije lako. Imali smo problema, sinoćnji trening se sveo na to da se na utakmicu oslanjnamo bez ikakvog trčanja, malo šutiranja... Brendon Dejvis je imao velike porbleme, Vanja Marinković takođe, van treninga plus Tajrik Džons. On većeras nije igrao zbog povrede koju je zaradio u Madridu. Nadamo se da ništa nije ozbiljno. Specijalne pohvale idu za Sterlinga Brauna, koji je juče ostao u sobi ceo dan, bio je bolestan. Danas se osetio bolje  i na sopstevno insistiranje tražio je da bude u timu. Hvala svim igračim za ozbiljnost, ali specijlno ovoj četvorici koji su imali probleme. I to nas čeka s obzirom na ovaj ritam, moramo da brinemo o zdravlju igrača. Što se tiče SC, čestitam kolegi Mijoviću na poslu koji radi. Mlada ekipa, koja ima lepe ideje i igraju dobru košarku. Lepa utakmica", rekao je Obradović.

Obradović je upitan i da li postiji razlika u prilagođaju novih igrača iz NBA koje je doveo ove sezone u odnosu na prethodnu.

"Dosta sam pričao sa njima, da  je ovo u Evopi drugačije, da je sve u visokom takmičarskom nivou. Prezadovoljan sam kako se igrači ponašaju. Izuzetno sam zadovoljan, milsim da imamo odličnu atmosferu i veliku želju i od toga sve počinje i završava se. Proces je da se neke stvari uigraju. Večeras je bilo dobrih stvari, ali onih na kojima insistiramo. Vodimo računa o svih 12 igrača, ali o ovim mlađima".

Kakvo je stanje sa Ajzeom Majkom?

"Sutra je slobodan dan, videćemo kako će da izgleda u ponedeljak. Nije imao nijedan trening sa ekipom, teško da će nam pomoći u duplom kolu", rekao je Obradović.

Dobio je pitanje i o Dvejnu Vašingtonu.

"Vratio se, treba da ga registrujemo, da opez bude naš igrač. Stigao je u Madird, otišao je sa ostatkom ekipe za Beograd.. Radi treninge i nadamo se da će bti u konkurenciji za sledeću sedmicu", poručio je Obradović.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu