Nova vest
Košarka 0

12.10.2024.

18:09

Split posle Zvezde umalo da pobedi i Cedevitu Olimpiju

Poenima Devina Robinsonsa u poslednjim sekundama meča košarkaši Cedevita Olimpije savladali su ekipu Splita i tako si došli do svoje druge pobede u ABA ligi (76:74).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Cedevita Olimpija/ Ales Fevzer

Cedevita Olimpija tako posle četiri kola ima polovičan učinak sa po dve pobede i poraza, dok je isti slučaj i sa košarkašima Splita koji su posle velike pobede protiv Crvene zvezde umalo nisu napravili još jedno čudo. 

Tim iz Ljubljane je predvodio junak meča Devin Robinson koji je utakmicu okončao sa 20 poena uz četiri skoka i pet asistencija, njega je pratio Ali Nikolić sa 17 poena (5/7 za tri), dok si Džons i Ogbeide utakmicu okončali sa po 11 poena. 

Iako ovo nije bilo veče Šenona Šortera, koji je za 39 minuta igre upisao svega devet poena, Split je ipak mogao da pobedi, jer su Škara i Ljubičić odigrali fenomenalnu utakmicu i postigli po 20 poena. 

Split osokoljen pobedom nad Crvenom zvezdom u prošlom kolu, u ovaj meč ušao sa dosta samopouzdanja, pa je u većem delu prvog poluvremena imali rezultatsku prednost. 

Zeleni su do preokreta došli sredinom trećeg perioda, pa smo imali neizvesnu završnicu, koji je Robinson svojim poenima na kraju obezbedio pobedu svom timu. 

Cedevitu Olimpiju očekuje okršaj sa ekipom Igokee, dok pre toga će se sastati sa Lijetkabelisom u sklopu Evrokupa. 

Split u narednom kolu na svom terenu dočekuje Megu. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu