Nova vest
Košarka 49

12.10.2024.

20:17

Zvezda razbila Igokeu – slede Fener i Barsa

Košarkaši Zvezde imali su samo jači trening protiv Igokee koju su porazili rezultatom 91:68 u meču 4. kola ABA lige pred praznjikavom Arenom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Crveno-beli posle četiri runde imaju ujednačen odnos pobeda i poraza, kao i njihov današnji rival, koji je poklekao danas već posle petnaestak minuta igre.

Zvezda je do poluvremena akumulirala prednost od 20 poena i do kraja sa mnogo kontrole i rutine išla do pobede.

ABA liga, 4. kolo

Crvena zvezda - Igokea 91:68
(22:19, 27:15, 26:13, 16:21)

Dvorana: Beogradska arena
Gledalaca: 4.832

C. Zvezda: Miler-Mekintajer 3 , Kenan 14, Teodosić, Mitrović 7, Lazić 8, Kalinić 6 (5sk.), Dobrić 9, Bolomboj 8 (7sk.), Daum 18, Giedraitis 6 (7sk.), Plavšić 1, Dos Santos 11.

Igokea: Enim 11, Radošić 3, Gavrilović 6, Džons 11 (7sk.), Pušica 1, Ilić, Stanković, Milosavljević 4, Simanić 12, Marić 12 (8sk.), Karter 5, Jeremić 3.

U igri mačke i miša najjači utisak kod pobednika ostavili su Ajzea Kenan sa 14 poena i Majk Daum sa 18, ujedno je potonji Amerikanac bio i najbolji akter meča, ne samo zbog poenetrskog učinka. Ponovo je iskoristio poverenje Janisa Sferopulosa.

Neupadljiv, ali opet izuzetno koristan za tim bio je Džoel Bolomboj koji je u statističke kolone uneo osam poena i sedam skokova, zaradio indeks korisnosti 18.

Zvezda je u ovom meču bila lišena pomoći rovitih Nemanje Nedovića i Dejana Davidovca.

Kod gostiju sjajan je bio Boriša Simanić, čije su prve, ali i naredne poene, zdušno pozdravili navijači Zvezde - srpski reprezentativac meč je završio sa 12 poena (4/6 za tri).

Starsport

Četiri trojke na drugoj strani pogodio je i Ajzea Kenan, sve četiri je ubacio u prvoj deonici (iz pet šuteva) i tada dao početni i najjači impuls Zvezdinoj igri i usmerio meč u jednom pravcu.

ABA šampion je u nastavku igrao taman koliko je bilo dovoljno da rival drži na ubedljivoj distanci. Igra Igokee se raspala već krajem treće deonice, jednako loši su gosti bili i u četrvtoj četvrtini, kada je Jago svojim minijaturama stavio tačku na najubedljiviju pobedu Zvezde ove sezone.

Sferopulos je dao solidnu minutažu i Urošu Plavšiću koji se, najblaže rečeno, nije snašao protiv prosečne ekipe kakva je Igokea. Za 11 minuta na terenu član srebrne olimpijske družine iz Pariza je postigao tek jedan poen i upisao čak pet izgubljenih lopti.

Jedini bez poena u pobedničkoj ekipi bio je Miloš Teodosić, mada je Teo i te kako doprineo kreiranju ubedljive prednosti u drugoj deonici kada je sa četiri asistencije za dva minuta direktno bio zaslužan za veliki nalet Beograđana.

Sve u svemu, laka pobeda Zvezde, bez pravog otpora sa druge strane pred dva velika izazova koja slede u Evroligi u narednim danima - Fenerbahče u gostima i Barselona u Areni.

Standings provided by Sofascore


Sve najvažnije detalje sa meča Zvezde i Igokee mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

17:26

Semafor
22:19, 27:15, 26:13
  KKCZ   IGOKEA  
  89 : 64  

20:11

Kraj - ubedljiva pobeda Zvezde

Košarkaši Zvezde ostavrii su drugu pobedu u ABA ligi, najubeljiviju, savladali su Igokeu u Areni rezultatom 91:68 i tako napravili dobru uvertiru pred "duplo" evroligaško kolo i duele sa Fenerbahčeom i Barselonom.

20:10

39' Četvrta trojka Simanića

Lepa partija srpskog reprezentativca, pogodio je četvrtu trojku večeras, iz samog ćoška - njegov 12 poen. Sve je dao u šutu za tri. Tek da se koliko toliko ublaži ubdljivo vođstvo Zvezde.

Pentira i strahinja Gavrilović (86:61).
 

20:07

37' Užasna košarka

Retko loša četvrtina, moguće i jedna od najlošijih ove sezone. Bez pravog fokusa, bez motiva sa obe strane u igri mačke i miša. Indisponirani Plavšić je izašao iz igre, nije iskoristio šansu - za 11 minuta ubacio je tek jedna poen.

19:59

35' Jago daje energiju

Rastrzana, otovo nezaintersovana igra sa obe strane, utisak je da i jedni i drugi jedva čekau da se utakmica avrši. Jago delujemotivisaniji od ostalih na terenu, pogodio je trojku Brazilac, tera Stefanovića da zove tajm-aut i koliko toliko probudi igrače.

Zvezda vodi 81:52.

19:57

32' Rekreativna četvrtina

Karter je i dalje u igri, sačuvao se posle brze četiri lične. Evo ga ponovo u igri, kada je sve odavno završeno. Postiže peti poen. Zveza ubedljivo vodi (75:50).

Loš početak 4/4 za domaće, bez poena su u poslednjoj deonici. Plavšić je izgubio loptu, ali se popravio u odbrani osvojenim posedom, za šta je zaradio aplauz.

Bodre navijači Plavšića.
 

19:51

30' Igra gostiju se raspala

Zvezda iz minuta u minut uvećava prednost - posle trojke Jaga rezultat je 75:47.

Igra gostiju se raspala.
 

19:46

27' Prvi minuti za Plavšića

Uroš Plavšić je prvi put u igri večeras, ne snalazi se u prvim minutima - bio je "polovičan" sa linije penala, potom je izgubio loptu u reketu Igokee.

I dalje ubedljivo vođstvo crveno-belih - 66:45.
 

19:38

25' Osam poena Dauma za minut i po

Dve brze trojek je pogodio Amerikanac, između toga i dvojku. Nastavlja i Kalinić efikasnu partiju, Gavrilović na drugoj strani gubi loptu u dva vezana napada. Maarić je koncentrisaniji, donosi nove poene za goste, koji su daleko bolji napadački nego defanzivno.

Crveno-beli ponovo na maksimalnoj prednosti - 61:41.
 

19:34

22' Nova trojka Zvezde

Druga za Dauma, sa nejgove ozicije, pogađa dno mrežice preko ruke čuvara. Prethodno, Kalinić je popravio svoj promašaj za prve poene Zvezde u nastavku. Jedini strelac za goste u drugom poluvremenu je Anim.

Zvezda "flertuje" sa novih 20 poena razlike - 54:36
 

Podeli:

Komentari 49

Podeli:

Fudbal

CR-906 VIDEO

Kristijano Ronaldo nastavio je golgetersku seriju i u Ligi Nacija, pogodio je mrežu Poljske i duplirao vođstvo Portugalije u Varšavi.

B92.sport

22:03

18 min

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu