Nova vest
Košarka 0

8.10.2024.

11:28

Čuveni Hrvat završio karijeru: Trojkom srušio Zvezdu, tukao se sa Amerikancem... VIDEO

Hrvatski košarkaš Siniša Štemberger završio je karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Siniša Štemberger ima 45 godina i rodom  je iz Rijeke i košarku je igrao 26 godina za mnoge klubove, dok su najpoznatiji Kvarner, Zadar, Široki, Split, Igokea, Škrljevo.

 


Smatra se živom legendom ABA lige i zauzima drugo mesto na listi najboljih trojkaša sa 403 ubačenih, samo tri manje od prvoplasiranog Suada Šehovića.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


U igračkoj karijeri osvojio je sa Zadrom titulu šampiona i dva Kupa Hrvatske, igrajući za Široki i Igokeu bio je prvak Bosne i Hercegovine četiri puta i tri puta je osvajao tamošnji Kup, a u ABA ligi je odigrao čak 243 utakmice

Njegovu karijeru su obeležile brojne velike utakmice poput trojke za pobedu protiv Crvene zvezde 2013. godine kada je Igokea pobedila Zvezdu rezultatom 80:77.
 

Bilo je tu i nekih incidenata poput čuvene tuče sa Rolijem Maršalom u duelu Splita i Cibone 2008. godine kada su uleteli i treneri Slobodan Subotić i Velimir Persaović.

Štemberger je zaradio je 4 šava i dobio kaznu od 3 utakmice neigranja, platio je i kaznu u visini od 3.500 evra, a Maršal je kažnjen sa tri meseca zabrane igranja u ligi uz 6.500 evra novčane kazne.

"Imao sam borbe sam sa sobom. Bile su bitke, a prelomio sam kada sam došao na samo dno. Kada sam video da to utiče na mentalno zdravlje, da sam nakon jednog izlaska tri dana u depresiji. Ne možeš se toga lako rešiti. Najpre moraš priznati, ok, imam problem sa alkoholom, sa time da nemam kontrolu sa alkoholom", rekao je Štemberger

Siniša je 2016. godine došao na trening pijan i napao trenera...

"Siniša Štemberger se nije pojavio na vreme na treningu. Stigao je nakon sat vremena i ničim izazvan nasrnuo na trenera Mancea čime je šokirao sve prisutne, jer nije bilo apsolutno nikakvih razloga. Nakon što se pribrao Mance je dao izjavu u najbližoj policijskoj stanici. Klub će u potpunosti stati u zaštitu trenera Mancea. Raskinuli smo ugovor sa Štembergerom, a o daljim koracima će odlučivati nadležni organi", rekao je sportski direktor Kvarnera, Marko Šimanić.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu