Nova vest
Košarka 2

7.10.2024.

16:34

"Zvezda nema nekog dominantnog centra"

Košarkaš Splita David Škara je izneo utiske posle pobede nad Crvenom zvezdom u ABA ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Split/Renato Pezzi

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Split je u svojoj dvorani uspeo da savlada crveno-bele sa 85:78, u okviru trećeg kola regionalne lige i tako im nanese drugi poraz.

Škara je bio jedan od junaka neverovatne pobede Splićana. Postigao je 14 poena u poslednjih 13 minuta meča. On je u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju".

"Znali smo da ćemo uz podršku publike imati šanse za pobedu ako ih držimo u egalu do kraja. Imaju veliki kvalitet, evroligaška su ekipa, ali smo mi verovali u sebe. Imali smo samopouzdanje", rekao je Škara.

Odlično je sproveo u delu zamisli svog trenera i napadao centre crveno-belih. Često se spuštao na "peticu" zbog izostanka Amerikanca Bereta Bensona.

"Nema Zvezda nekog dominantnog centra što se tiče igre na lou-postu, tako da sam uspeo da odradim neke taktičke zamisli trenera. Uspeli smo da sakrijemo nedostatak petice".

Pre četiri godine Škara je igrao u Francuskoj, a u Hrvatskoj je većini javnosti nepoznanica.

"Bio sam nepoznat i svojoj rodbini i prijateljima! Zbog toga mi je drago da sam došao na hrvatske parkete, da se pokažem porodici i prijateljima", rekao je David i dodao:

"Ova ekipa Splita može mnogo. Pokazali smo to i sada. Ali, tek je početak sezone, idemo polako."

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

5 h

Novo Sport Video Menu