Nova vest
Košarka 0

6.10.2024.

19:15

Drugi poraz Zvezde na startu ABA lige – veća briga je igra crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Splita u gostima sa 85:78, u okviru trećeg kola regionalne ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Split/Renato Pezzi

Izabranici Janisa Sferopulosa su odigrali još jednom "bledo" i zabeležili drugi poraz na startu sezone u regionalnom takmičenju. Posle poraza od Dubaija i pobede nad Mornarom, usledio je još jedan od Splita.

Smenjivala se prednost tokom meča, Zvezda je vodila u trećoj četvrtini, ali je Split preuzeo inicijativu na startu poslednje i došao do prednosti koju nije ispuštao do samog kraja.

Kod Crvene zvezde, istakao se Nemanja Nedović sa 16 poena, pratili su ga Ognjen Dobrić (3sk) i Jago dos Santos (5as) sa po 14 poena.

Najbliži dvocifrenom učinku su bili Ajzea Kenan i Majk Daum sa po devet poena.

Najraspoloženiji u redovima Splita bio je Šenon Šorter sa 17 poena uz po pet skokova i asistencija, pratio ga je David Škara sa 16 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Dvocifreni su bili još Antonio Jordano (5as)  i Krešimir Ljubičić (4sk) sa po 14 poena, dok je Borna Kapusta upisao 12 poena uz dva skoka i sedam asistencija.

Sofascore

Zvezda je dobro ušla u meč, serijom 5:0, pogodili su Nedović i Daum na startu. Ipak uzvratio je Split veoma brzo. Prvo je Šorter pogodio trojku, a potom dve zaredom Antonio Jordano za +4 domaće ekipe – 11:7.

Držao je Split prednost do kraja prve četvrtine, u jednom trenutku je imao i +6, ali u završnici su za Zvezdu Mitrović i Davidovac postigli poene i vratili je u egal – 18:16.

Odlično je ušao Split i u drugu četvrtinu i serijom 6:0 Kapuste došao do +8, ipak usledila je dobra igra Zvezde i trojkaška rapsodija. Pogodio je prvo Teodosić, potom dve Dobrić, a onda i Kenan za izjednačenje – 30:30.

Zvezda je dobrom igrom došla i do prednosti, koju je održala do poluvremena, Bolomboj je imao minijaturu, potom još jednom Kenan pogodio za tri, a Dobrić za kraj prvog dela igre – 35:39.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Crveno-beli su održavali prednost i tokom treće četvrtine, ali ni u jednom trenutku Zvezda nije uspela da se odlepi. Proigrao je i Jago, ali su Nedović i Dobrić održavali ritam.

Na kraju je 8:0 serijom Split došao do izjednačenja, Nedović je pogodio trojku, a potom Škara doveo Split na -1 (60:61).

Zvezda je veoma loše ušla u poslednji kvartal, gotovo tri i po minuta je bila bez poena. Srećom, Split je postigao samo dva koša i došao do +3. Usledila je trojka Kenana za egal. Dugo je bilo nerešeno, a onda je na dva minuta do kraja Tišma pogodio trojku za Split, a potom i Jordano (77:71) i tu je bio kraj za crveno-bele.

Pokušao je Nedović da vrati tim u meč, pogodio je trojku, ali to nije bilo dovoljno na minut do kraja. Usledila je mirna penal završnica domaće ekipe, koja je došla do pobede posle 12 godina – 85:78.

Zvezda je na ovom meču bila bez Rokasa Gedraitisa, dok je na parketu bio Miloš Teodosić, koji je propustio meč sa Parizom.

Zvezdu očekuje dule sa Baskonijom u sredu od 20 časova u "Beogradskoj areni", a potom u subotu dočekuju i Igokeu. Split u nastavku takmičenja gostuje Cedevita Olimpiji.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu