Nova vest
Košarka 0

6.10.2024.

13:15

Bertans: "Partizan na jednu sezonu – to nije za mene"

Bivši košarkaš Partizana, kao i mnogih NBA timova, od ove sezone je član Košarkaškog kluba Dubai, novajlije u ABA ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Posle dve pobede na startu, uključujući i nad šampionom Crvenom zvezdom, u subotu je usledio poraz od Mege (80:83).

Bertans je verovatno najzvučnije pojačanje Dubaija, ali je posle povrede u svom povratnu ka teren šutirao samo 1/9 iz igre.

“Počeli smo drugo poluvreme mnogo loše, a oni su igrali jako do kraja. Nije važno koji je rezultat, oni igraju maksimalno svih 40 minuta i tu su napravili rezultat, seriju poena kojom su uveli duel u neizvesnu završnicu. A, kada se dođe do toga onda jedan šut odlučuje –dobijaš ili gubiš“, rekao je Bertans za Mozzartsport posle utakmice i dodao sa setom pričajući o danima u Partizanu:

“Gledam ovu ekipu... Setim se odmah kada smo bili u Partizanu, mladi i igrali svih 40 minuta na 150 odsto. Zato i jeste bilo vrlo teško protiv Mege. Neki od ovih momaka definitivno će igrati NBA ili Evroligu u naredne tri-četiri godine. Vrlo su talentovani, zato igraju u Megi, koja je najbolja akademija za razvoj mladih igrača“.

Bilo je priča ili makar želja navijača Partizana da se Bertans vrati u crno-beli dres, ali to za njega nije bila opcija.

“Nisam dobio predlog da idem u Partizan. Možda je bila šansa da idem na jednu sezonu, ali to nije bilo za mene, želeo sam da duže vremena provedem u istom gradu. U NBA ligi sam bio trejdovan četiri puta za dve godine, to je vrlo teško za porodicu. Sada mi je drago da smo svi na jednom mestu, da igram... U Evroligi svaka ekipa ima 15 igrača, toliko je kvaliteta. Jedan Dobrić je protiv nas odigrao samo sedam minuta. Meni je vrlo važno da igram u kontinuitetu do kraja karijere“.

Srđan Stevanović/Starsport

Odluka da pređe u Dubai, kaže, nije bila teška.

“Ovo je veliki projekat za budućnost. Za Dubai je san da igra Evroligu tokom naredne dve-tri godine. Želeo sam da budem tu već u prvoj godini, da zauvek ostane zapisano da je Davis Bertans bio prva ’osmica’ Dubaija. Još sam dobio i ugovor na tri godine, što mi je bilo vrlo važno za porodicu, da ne treba da se selim svake godine“.

Nikola Jokić je bodrio Megu iz prvih redova.

“Bez dileme. Naravno, znam da ima jake veze sa Megom, igrao je tamo kada sam ja bio u Partizanu. Sigurno ima dobre veze sa momcima iz Mege, a i Abu Dabi nije daleko od Dubaija. Mnogo je lepo što je bio, što su došli ljudi iz Denvera“, rekao je Bertans i zaključio:

“On je sada 500 odsto igrača koji je bio u Megi. Verovatno niko nije očekivao da će postati jedan od, ako ne i najbolji košarkaš na svetu".

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu