Nova vest
Košarka 0

5.10.2024.

21:07

Budućnost i dalje bez greške u ABA ligi

Košarkaši Budućnosti nastavili su da ređaju samo pobede od starta nove sezone u ABA ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

Podgoričani su u trećem kolu bili bolji od ekipe Igokee u Laktašima sa (76:71) i tako zadržali maksimalan učinak, što trentno imaju samo Mega i Partizan. 

Sa druge strane Igokei je ovo prvi poraz u novoj sezoni ABA lige. 

Kod pobedničke ekipe Mekinli Rajt je bio najefikasniji sa 14 poena, dva manje je upisao Kenan Kamenjaš, dok je dvocifren bio još Flečer Megi sa deset poena (3/6 za tri).

U redovima Igokee najefikasniji je bio Karter sa 19 poena. 

a razliku od Evrokupa, gde do sada nemaju pobedu, u Jadranskoj ligi je situacija dijametralno obrnuta.

Trebalo je ovo da bude najteže gostovanje od starta sezone za ekipu Budućnosti, ali su košarkaši Budućnosti brzo uspostavili dominaciju na ovom meču, jer su već polovinom prve četvrtine stekli prednost od šest poena prednosti. Da bi prvi kvartal okončali sa pet poena viška u odnosu na domaću ekipu (15:20). 

Igrajte se sa nama – Euroleague selektor

Nije su puno situacija na terenu popravila u drugoj četvrtini. Budućnost je nastavila u istom ritmu, gosti su dobrom igrom stigli i do dvocifrene prednosti, koju su stekli posle nekoliko trenutaka i koju sa druge strane nisu ispuštali. Izabranici Andreja Žakelja su na veliki odmor otišli sa najvećom prednošću od 15 poena viška (27:42). Statistički Budućnost nije briljirala, tek dve ubačene trojke u prvom delu meča, ali Podgoričani su uspostavili skakačku dominaciju na terenu i u tom paramatru su bili značajno bolji od ekipe Igokee. 

ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

Nastavak meča nam je doneo bolju igru Igokee, koja je serijom 10:0 spustila prednost Budućnosti na osam poena. Nije tim iz Laktaša dozvolio gostima da im ponovo pobegnu, ali sa druge strane prednost Žakeljevog tima nije se spuštala ispod šest razlike. Budućnost je na kraju uspela da sa prihvatljivih 11 razlike ode na odmor pred start poslednjeg kvartala (45:56). 

Nekako smo preslikanu sliku u poslednjih deset minuta imali sliku iz drugog perioda kada je Budućnost konstantno povećavala razliku. Opet su gosti bili na dvocifrenom višku gotovo celu četvrtinu. Znake života i da nu možda imali neizvesnu završnicu je dao Milosavljević koji je pogodio trojku za minus devet, ali je Budućnost brzo uzvratila preko Rajta koji je odgovorio na tu seriju ekipe iz Laktaša. 

Na kraju je ipak bilo drame, jer je Igokea na 50 sekundi do kraja prišla na šest razlike.  Da bi na kraju Budućnost osigurala pobedu poenima Nikole Tanaskovića. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

46 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu