Nova vest
Košarka 0

5.10.2024.

13:36

Dom košarke u srcu Dubaija – spoj modernog sporta i tehnologije

Koka Kola arena u Dubaiju postala je sinonim za savremenu arhitekturu i vrhunsku funkcionalnost, a od skoro je i dom prvog profesionalnog košarkaškog kluba iz Dubaija.

Izvor: B92.Sport

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
Foto: Profimedia/Waleed Zein/Anadolu/ABACAPRESS.COM

KK Dubai igra fenomenalno na startu takmičarske godine, ekipa koja se skupila pre otprilike dva meseca uspela je da savlada Crvenu zvezdu i Cedevita Olimpiju, čime su samo potvrdili da se radi o ozbiljnom projektu.

U trećem kolu ABA lige u goste im dolazi ekipa Mege, a B92.sport je imao priliku da se uveri u sjajne uslove koje imaju, kako domaći, tako i gostujući košarkaši.

Domaćin nam je bio generalni menadžer i sportski direktor kluba, Dejan Kamenjašević, čiji ćete intervju moći da čitate narednih dana na portalu B92.sport.

Foto: B92.sport

Posle jednočasovnog intervjua, gospodin Kamenjašević nas je sproveo kroz Koka Kola arenu, pokazao domaće i gostujuće svlačionice, zatim prostorije za trenere, stručne štabove, sudije...

Sve je organizovano na vrhunskom nivou, te se ni NBA timovi ne bi postideli ovakvih uslova.

Izgrađena 2019. godine, Koka Kola Arena je pravo remek-delo moderne arhitekture. Sa kapacitetom od 17.000 mesta, ovo je najveća multifunkcionalna arena u Dubaiju. Njen dizajn se odlikuje visokotehnološkim rešenjima koja omogućavaju brzu transformaciju prostora, čime je idealna za širok spektar događaja – od sportskih takmičenja do koncerata i velikih konferencija.

Arena poseduje najsavremeniju infrastrukturu, uključujući LED rasvetu i zvučne sisteme koji stvaraju izvanrednu atmosferu na svakom događaju.

Iako je relativno nova na sceni, Koka Kola arena je već ugostila neka od najvećih imena u svetu zabave, sporta i muzike. Dolazak KK Dubai i njihovo učešće u ABA ligi dodatno učvršćuje poziciju arene kao ključne tačke za razvoj sporta u regionu.

Foto: B92.sport

Iz KK Dubai su se potrudili da unutar dvoran naprave što bolji ugođaj navijačima, pa se tako iza koševa nalazi VIP deo sa barskim stolovima. Ovaj segment arene dizajniran je sa ciljem da pruži premium iskustvo, a visokim stolovima koji se nalaze iza koša omogućava se poseban pogled na teren iz blizine, uz dodatnu udobnost i luksuz.

Arena omogućava klubu da igra na visokom nivou u domaćem okruženju, pružajući fanovima priliku da uživo prate utakmice i navijaju za svoju ekipu. Očekuje se da će sa vremenom, kako klub i arena budu jačali, Koka Kola Arena postati centar okupljanja košarkaških entuzijasta iz celog sveta.

Na utakmicu Dubaija i Mege očekuje se dolazak veliki broj javnih ličnosti, pored terena će biti i Nikola Jokića, a vi ostanite uz B92.sport koji će biti na utakmici dve ekipe.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu