Nova vest
Košarka 8

1.10.2024.

21:09

Ražnatović: "To je samoubistvo"

Poznati košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović prokomentarisao je eventuelno napuštanje ABA lige od strane srpskih klubova.

Izvor: RTS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Miško Ražnatović je u razgovoru za RTS govorio o brojnim aktuelnim košarkaškim temama i naravno jedna od njih je i potencijalno napuštanje ABA lige vodećih srpskih klubova.

 


"Dva velika autoriteta srpske košarke – Svetislav Pešić i Božidar Maljković imaju potpuno suprotne stavove. Pešić je rekao da je neophodna srpska profesionalna liga, a Maljković je ocenio smo ‘mrtvi’ bez ABA lige. Biće prilike da iznesem sve argumente, a mislim da bi izlazak srpskih klubova iz ABA lige bio najgori potez ikada, bilo bi to pravo košarkaško samoubistvo u ovom trenutku", rekao je Ražnatović.

Na pitanje o šansama Partizana i Zvezde za plasman u plej-of u Evroligi, rekao je:

"Mislim da i jedni i drugi imaju realne šanse da se bore za to, ali daleko od toga da je to sigurno. Evroliga je bez dominantnog tima ove godine, veoma je ujednačena. Izuzev četiri najjača tima, ostalih 14 boriće se do poslednjeg kola za prolaz u plej-of i plej-in i verujem da će oba naša tima biti u toj grupi ekipa koje će se boriti sa plasman. Mislim da oba tima imaju rekordne budžete ove godine, samim tim i veliku rotaciju igrača, odlične trenere i najbolje navijače u Evropi, tako da postoje svi preduslovi da se bore za sam vrh", ocenio je Ražnatović na RTS.
 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu