Nova vest
Košarka 18

30.9.2024.

16:33

"Ne možemo bez ABA lige"

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da ne možemo bez ABA lige.

Izvor: Meridian sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Danima unazad tema je izlazak srpskih klubova iz regionalnog takmičenja, a sve je počelo istupanjem Vršca iz ABA 2 lige, zarad interesa srpske košarke i domaće lige.

Trofejni košarkaški stručnjak na događaju Evrolige u Beogradu dotakao se i te teme.

"Neću se složiti sa ljudima koji ne žele da ABA postoji. Nebojša Čović jako dobro zna kada sam doveo Bertomeua u Savez. Smatram da mi bez ABA ne možemo. Voleo bih da se napravi Liga Srbije, ali da se potpišu oni koji to urade. Da znamo koga ćemo jednog dana da kritikujemo. Ili da hvalimo. Imam i jedno pitanje – gde je sedište ABA lige? Nije u Beogradu. Nego? Lepi Zagreb grad. Zašto nije u Beogradu? Koliko ligaša imamo ovde? Možemo li naći novog Šapera koga su se svi plašili? Hajde ti loše sudi pred njim!. Zamolio me Boša Tanjević da vam prenesem da je sve ovo i njegov stav", rekao je Maljković, prenosi Meridian sport.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

Promo

Proglašeni pobednici Otvorenog prvenstva u kartingu

Nakon spektakularnih trka održanih u nedelju na stazi Karting centra Jagodina, proglašeni su pobednici ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Srpskog sportskog karting saveza, održanog uz podršku G-Drive premijum goriva NIS Petrol i Gasprom benzinskih stanica.

Promo

17:41

39 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu