Nova vest
Košarka 0

29.9.2024.

23:54

Trenera Cedevite Olimpije sramota posle poraza od Dubaija

Trener Cedevita Olimpije Zvezdan Mitrović bio je razočaran partijom svoje ekipe koja je tek u poslednjoj četvrtini ublažila težak poraz od Dubaija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Mitroviću je najteže pala činjenica da je njegov tim u prvom poluvremenu primio 63 poena (mada je na konferenciji govorio o brojci 62) što, kako je rekao, ne pamti da mu se ikad desilo tokom duge trenerske karijere.

"Možemo utakmicu podeliti na dva dela... Ovo prvo poluvreme, sve ono što radimo, evo dva meseca otkad smo se okupili... Otkad radim ovu košarku bogami, evo već 30 godina, ne znam da je neka moja ekipa primila 62 poena za poluvreme, da budem iskren. Trebalo bi da vratim film. Bilo me je stvarno sramota pred publikom koja je došla da nas isprati. Kapiram da je Dubai kvalitetnija ekipa definitivno, bolja, budžet veći, imaju igrače, ali da ti primaš kući 62 poena, daješ četrdeset i nešto... Draže bi mi bilo da smo dali 15, a da smo primili ne znam koliko", sumirao je Mitrović gorko poraz svog tima, na kraju pristojan, rezultatom 92:84.


Gosti su prvo poluvreme rešili u svoju korist sa 21 poenom prednosti, a vođstvo su uvećali do kraja treće na 23 i potom popustili u nastavku, na sreću domaćih.

"Primate poene, ne napravite bonuse, ne pravite pametne faulove, gde ne zagradite, gde oni naprave 23 skoka, deset ofanzivnih na naših deset, znate... Međutim to su neki problemi koji su primetni od pripremnog perioda na par pozicija, gde definitivno nemamo igrače koji mogu da odgovore ovakvim zahtevima. Taj problem se može rešiti promenom par igrača ili, opet, treningom, radom, usavršavanjem, jer je sve ovde novo... Ne znam koliko ovde igrača poznaje ligu, treba da se adaptiraju..." , rekao je trener Ljubljančana, pa se nadovezao:

"Uglavnom, prvo poluvreme katastrofalno, u drugom Dubai je, mislim, otaljavao stvar, a mi smo, eto, malo prišli, mada je možda bilo bolje za nas da smo izgubili 50 razlike, da naučimo školu. Ovako deset razlike možda neko pomisli da je bila borba... To nema veze sa borbom i sa igrom. Krajnji rezultat je samo reakcija pojedinih igrača, ali to uopšte nije moja ideja kako treba da igramo... Video se taj pad i u Železniku. Kažem, mnogo treba da se radi, ali mi je i žao jer ekipa stvarno dobro trenira. Rekao sam im da su pružili 50% enegije koju pružaju na treningu, sve bi drugačije bilo. Neki igrači su, izgleda, sami sebe preopteretili nekim stavrima, kao da su želeli da pruže ekstra partije, što mi se činilo od par momaka. Ja ih nisam opteretio, niti niko iz uprave. Možda je i nešto drugo.... Ružan je poraz, pogotovo ostaje gorčina iz prvog poluvremena".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu