Nova vest
Košarka 0

29.9.2024.

22:04

"Pribojavali smo se Partizana"

Trener Spartaka iz Subotice Vladimir Jovanović izneo je utiske posle poraza od Partizana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Dragana Stjepanović

Partizan je kao gost pobedio u Dudovoj šumi 89:80 i tako upisao drugi trijumf, iako ga je domaćin propisno namučio.


 "Mi smo se sigurno pribojavali ovog meča iz dva razloga, prvo zbog kvaliteta Partizana, koji je evroligaški, što sam napomenuo pred utakmicu, a drugi je što ne igramo u prepoznatljivom nivou. Mi smo posle te dve povrede koje su bile na uvodu u sezonu, koje su nas poremetile posle te predsezone, nekako je sve to iščezlo... To je možda najvažniji razlog. Atmosfera, protivnik, ljudi koji su došli da gledaju Spartak i Partizan su učinili svoje. Igrali smo jako dobru košarku, što protiv Partizana, znamo kakav je to tim, nije nimalo lako. Utakmice protiv ovakvih utakmica se lome u detaljima, pogotovo ta treća četvrtina, mi smo primili nepažnjom neke poene, posle kada smo na tim šutevima bili agresivni, oni su to davali", rekaao je Jovanović posle meča.

Ima je šta Jovanović da pohvali kod svog tima.

"Imali smo 10 skokova više, tu smo imali problem na zadnje dve utakmice. Neću da pričam o njihovom sastavu, šut za tri je bilo 6/10, što je za njih bilo fenomenalno. I mi smo grešili, ali su i oni kvalitetom to dali. Nismo uspeli da iskontrolišemo, ali tu nam ne igra igrač, to je broj izgubljenih lopti. Protiv ovog protivnika je to nedopustivo. Pored svega ovoga, moram negde da pohvalim tim na energiji koju su uložili, voleo bih da to bude standard. Dve situacije su se mogle desiti, da budeš supermotivisan, što smo bili ili uplašen. Mi smo bili ovo prvo, ja sam zato zadovoljan. Nećemo uvek imati ovakvu podršku, iako je i Partizan ovde danas imao navijače. Želim da tu želju prenesemo i na druge utakmice, to će biti ključna stvar. Čestitke momcima na dobroj utakmici, ne odličnoj".

Jovanović je svom nekadašnjem klubu poželeo sreću.

"Moraćemo da radimo na tim malim greškama, čestitao bih Partizanu na pobedi, na fer i korektnoj utakmici, rekao sam im da im želim sve najbolje, kao i mom kolegi Željku Obradoviću. Da ostvare ono što žele, ima tu materijala i tim je sastavljen na najbolji način i na kraju, ali ne i najmanje važno, bez obzira, da pohvalim svu publiku danas, uključujući sve ličnosti iz košarke, koje su obeležile srpsku, evropsku istoriju, na tome sam im ja i svi igrači ponosni, što možemo toliko da ih okupimo. Hvala ostaloj publici koja je došla u ovom broju i nadam se da će ova euforija da se prenese na druge utakmice. Stvarno su nam potrebni, danas se videlo da ovim igračima treba podrška i nadam se da će da dolaze i dalje i da zajedno se radujemo i ostvarimo taj neki svoj primarni cilj, da budemo stabilan abaligaš", rekao je Jovanović.

Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu