Nova vest
Košarka 0

29.9.2024.

19:06

Dubai protutnjio Ljubljanom

Posle Zvezde, košarkaši Dubaija pobedili su i ljubljansku Cedevitu Olimpiju, rezultatom 92:84

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Ekipa Jurice Golemca završila je sav posao protiv njegovog bivšeg tima već kroz desetak minuta, prvu deonicu rešila je vođstvom 29:17, da bi do kraja poluvremena domaćinu ubacila čak 63 poena.

Mrežicu slovenačkog sastava neumoljivo su, više od drugih, zatrpavali sjajni Nejt Mejson, koji se zaustavio na 20 poena, i još jedan nekadašnji član ljubljanskog kluba, reprezentativac Klemen Prepelič.

On je za prvih deset minuta ubacio 13 poena, potom je, kako je meč odmicao i drugi igrači se jače napadački uključivali, digao "nogu sa gasa", pa se ponovo aktivirao u poslednjoj deonici, na kraju je partiju zaokružio sa 23 poena.

Od ukupno 13 trojki gostiju Prepelič i Mejson postigli su osam (po četiri svaki).

Dubai je do poluvremena premašio i najsmelija očekivanja za ovaj meč, već tada je bio u plusu 21 poen, da bi još veća prednost iznosila sa istekom treće deonice - 23.

Maltene je čitavo drugo poluvreme bio rutinski posao gostiju sa jedne i muka igrača Zvezdana Mitrovića, sa druge strane, da uhvate kakav-takav priključak i vrate se u meč.

Ljubljančani su, doduše, popravili utisak, ali tek kada je već sve bilo rešeno, u poslednjih deset minuta. Taj deo igre su dobili rezultatom 24:9, ali nedovoljan je bio i taj nalet, taj trzaj, da se nadoknadi veliki minus.

Kod pobednika, Tejlor je još bio "dvocifren" sa deset poena, Duverioglu je imao devet, a Danilo Anđušić je doprineo velikoj pobedi sa sedam poena.

U bledom timu Cedevita Olimpije bolji od ostalih bio je Robinson sa 14 poena, Stjuart je imao 12, Nikolić 11, koliko i Geben.

ABA liga, 2. kolo

Sreda
Zadar - Igokea 76:79

Subota
Crvena zvezda - Mornar 91:72
Budućnost - Split 97:75
Mega - FMP 83:80

Nedelja
Cedevita Olimpija 92:84
Spartak - Partizan (u toku)

Ponedeljak
19:00 Borac Čačak - Krka
Utorak
19:00 Cibona - Studentski centar

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu