Nova vest
Košarka 142

29.9.2024.

21:53

Partizan se dobro oznojio u Dudovoj šumi i zagrejao za Evroligu

Košarkaši Partizana pobedili su Spartak 89:80 (25:24, 19:17, 15:18, 21:30) u Subotici u drugom kolu ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Dragana Stjepanović

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Crno-beli su na otvaranju ubedljivo slavili protiv čačanskog Borca (96:66), dok je novajlija u regionalnom takmičenju upisao drugi poraz, pošto je prethodno izgubio od Studentskog centra (84:76).

Ekipi Željka Obradovića propisno se namučila i oznojila u Dudovoj šumi i na prav način se zagrejala za za nastup u Evroligi, koji počinju 3. oktobra gostovanjem Baskoniji.

Crno-beli su imali ozbiljan zadatak u Subotici, gde ih je domaći Spartak prilično namučio, imao je kontrolu meča sve do treće deonice.

ABA/Dragana Stjepanović

Tada su Balša Korpivica i Ife Lundberg povukli crno-bele, kreirali seriju od 9:0, kojom se Partizan vratio, a tačku na ovaj meč stavili su Isak Bonga i Tajrik Džons, koji su trojkama rešili pitanje pobednika.

Velika pomoć u tome bio im je i Sterling Braun, koji je sa 21 poenom završio susret kao najefikasniji.

Karlik Džons je dodao 15 poena, Isak Bonga 13, a Balša Koprivica 11.

Kod domaćih, najbolji je bio Dušan Miletić sa 16 poena, koji je u prvom poluvremnu zadao najviše muke bivšem klubu.

Odlična pdorška bio mu je Rasir Bolton, koji je ubacio 15, a Luka Cerovina 12 koševa.

Spartak je bolje počeo utakmicu, tokom prve četvrtine imao je pet poena prednosti. Crno-beli su u nastavku zaigrali bolje i preokrenuli na 30:27, posle toga se igralo koš za koš, a domaći su na poluvreme otišli uz prednost 44:41.

ABA/Dragana Stjepanović

U drugom poluvremenu razigrali su se Miletić i Gordić pa je Spartak stekao i devet razlike, 50:41.

Partizan je uzvratio poenima Lundberga, Brauna i Koprivice i izjednačio na 50:50. Trojkom Brauna iz kontranapada, posle blokade Koprivice na drugoj strani, crno-beli su poveli 55:52, a košem Koprivice stekli su pet razlike.

Spartak se vratio i preko Mateja Rudana i Bolotna izjednačio na 59:59 na kraju treće deonice.

Domaći su poveli 63:61 na početku četvrte četvrtine, a zatim je dve uzastopne trojke postigao Bonga. Miletić i Devon Denijels su uzvratili, ali su crno-beli ponovo trojkama Džonsa i Bonge poveli 75:68.

Beogradska ekipa je čuvala prednost, Spartak je zapretio kada je trojku postigao Cerovina (76:82), ali je kapiten Partizana Vanja Marinković odmah vratio trojku za novih devet poena prednosti, čime je obezbedio pobedu.

Košarkaši Partizana će 6. oktobra u narednom kolu ABA lige dočekati Cibonu, dok će Spartak dan ranije gostovati Krki.

Sva dešavanja iz Subotice mogli ste pratiti u LIVE BLOG-u B92.sport:

Završeno

16:00

Semafor
25:24, 19:17, 15:18, 21:30
  SPA   PAR  
  80 : 89  

21:45

To bi bilo sve

Toliko o dešvanjima iz Subotice.

Ostanite uz B92.sport.

21:45

Jovanović: Pribojavali smo se Partizana

Mi smo se sigurno pribojavali ovog meča iz dva razloga, prvo zbog kvaliteta Partizana, koji je evroligaški, što sam napomenuo pred utakmicu, a drugi je što ne igramo u prepoznatljivom nivou. Mi smo posle te dve povrede koje su bile na uvodu u sezonu, koje su nas poremetile posle te predsezone, nekako je sve to iščezlo... To je možda najvažniji razlog. Atmosfera, protivnik, ljudi koji su došli da gledaju Spartak i Partizan su učinili svoje. Igrali smo jako dobru košarku, što protiv Partizana, znamo kakav je to tim, nije nimalo lako. Utakmice protiv ovakvih utakmica se lome u detaljima, pogotovo ta treća četvrtina, mi smo primili nepažnjom neke poene, posle kada smo na tim šutevima bili agresivni, oni su to davali.

21:16

Obradović: Zbog toga smo pobedili

"Hvala svima gostoprimstvu u Subotici, bila je lepa atmosfera u hali. Čestitam ekipi Spartaka na odličnoj pripremi meča i odličnoj utakmici. Imali smo problema u prvom delu i trećoj četvrtfini pokušali smo da odregaujemo na poluvremnu, da promenimo odbranu i mislim da smo u tome uspeli. Spartaku želim sve najbolje, mom kolegi koji odlično vodi tim, odigrali su izvanrednu utakmicu. Mi smo dobili zato što smo promeni odbranu i što smo konačno  pogodili otvorene šuteve u drugom poluvremenu. Čestitke mojim igračima za važnu pobedu. Mnogima će ovde biti teško, Spartak je napravio konkurentnu ekipu", rekao je Obradović. 

21:14

Pratimo i konferenciju za medije

21:05

Statistika sa meča
Sofascore

20:59

Kraj - pobeda Partizana

Crno-beli slavili 87:80, posle velike borbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)

20:53

39' Marinković!

Važna trojka kapitena Partizana, kojom su se gosti vratili na sigrunu distancu - 85:76

20:52

38' Trojka Cerovine za uzbudljvu završnicu

Pogađa za najveći broj poena košarkaš Spartaka i na semaforu stoji 76:82

20:48

37' Karlik Džons ne maši!

Namestio je ruku i došao je do 15 poena na meču.

Podeli:

Komentari 142

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu