Nova vest
Košarka 3

29.9.2024.

14:15

Kuzmić oborio rekord – Mega posle drame srušila FMP

Košarkaši Mege su uspeli da savladaju FMP na svom parketu sa 83:80, u okviru drugog kola regionalne ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Mega MIS/Ivica Veselinov

Ekipa iz Železnika je imala prednost gotovo tri četvrtine, a onda je u poslednjoj deonici Mega preuzela inicijativu, došla do prednosti i u dramatičnoj završnici upisala pobedu.

Prvo je Ognjen Kuzmić na 20 sekudni pre kraja promašio zicer za izjednačenje, a onda je Matić Rebec posle penal završnice, trojkom pokušao da izbori produžetak, ali nije bio precizan. 

Najraspoloženiji u redovima Mege, bio je Kosta Kondić sa 20 poena i četiri skoka, pratio ga je Filip Jović sa 19 poena i šest skokova.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Dvocifreni su bili još Bogoljub Marković (7sk, 2as) i Džek Kajil( 4sk) sa po 12 poena, dok je Mihailo Petrović upisao 11 poena uy tri skoka i isto toliko asistencija.

U ekipi FMP-a posebno se istakao Vojislav Stojanović sa 21 poenom i četiri skoka, pratio ga je Ognjen Kuzmić sa 15 poena i 19 skokova.

Nekadašnji centar Zvezde je ovim poduhvatom oborio rekord FMP-a po broju skokova na jednoj utakmici ABA lige, pre toga su rekord držali Džona Bolden i Dragan Apić sa po 16 skokova.

Dvocifreni u redovima FMP-a su bili još Matić Rebec sa 14 poena i tri asistencije, kao i Jovan Novak sa 11 poena i sedam asistencija.

Ovo je druga uzastopna pobeda Mege, dok FMP ima jednu pobedu i jedan poraz, posle dva odigrana kola.

U sledećej rundi Mega gostuje Dubaiju, dok FMP dočekuje Borac iz Čačka.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu