Nova vest
Košarka 11

28.9.2024.

20:30

Nedović: "Ne bih voleo da sam u koži Sferopulosa" VIDEO

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović kaže da Janis Sferopulos ima "slatke muke" u izboru igrača.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Nedović je posle pobede nad Mornarom (91:72) istakao da je želja njega i saigrača na treninzima ogromna.

"Ne možete da gledate treninge, ali sam sa Lukom prokomentarisao: 'Jeb**e, trebalo je da dođem u rukometnim patikama'. Bukvalno se rukomet igra na treningu, kompetitivnost je na visokom nivou. Teško je treneru da napravi odluke, ne bih voleo da sam mu u koži. Dosta utakmica ima, rotiraće se puno, videćemo kako će izgledati", rekao je Nedović.

Igrajte sa nama Euroleague Selektor

Nije želeo mnogo da upoređuje prošlosezonski i ovaj tim Zvezde.

"Zadržali smo kostur ekipe. Baš iz razloga dosta povreda prošle sezone, da nismo bili kompletni. Iz tog razloga se ciljalo na to da imamo dosta opcija na svakoj poziciji, jedino na taj način mogu da uporedim. Što se tiče ciljeva, ja sam se opekao milion puta, odlučio sam da više ne pričam o tome".

Osvrnuo se i na meč sa Mornarom.

"Videlo se i danas da i dalje 'štucamo', tražimo ritam, hemiju na terenu. Teško je ući u ritam, ima nas dosta. Vremenom će ići sve lakše i lakše, da će se iskristalisati uloge. Pokazali smo reakciju u drugom poluvremenu. Sa dobrim osećajem idemo u Pariz. Bolje je sada da izgleda ovako. Ne izgleda to loše, imamo jasnu ideju, ali jednostavno ponekad previše komplikujemo, jer hoćemo da delimo loptu. Ključ je igrati što jednostavnije. Što pre uhvatimo individualni ritam, biće sve lakše. Kad krene da se igra na 2-3 dana, neće imati ni vremena da se razmišlja o prethodnoj utakmici".

Zvezda sa Parizom igra u petak u 21.00 čas.

"Biće teška utakmica, jer su novi, euforija je na visokom nivou. Hala će biti ispunjena do poslednjeg mesta. Tih prvih par utakmica može da odredi tok Evrolige. Neće nam manjkati motivacije. Zdravlje nas služi dobro, na treneru je da izabere 12 igrača".

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

13 h

Novo Sport Video Menu