Nova vest
Košarka 0

28.9.2024.

19:56

Zvezda nije popravila utisak – tek u 4/4 slomila Barane

Košarkaši Zvezde pobedili su Mornar u meču 2. kola ABA lige rezultatom 91:72.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Rezultatski bila je ovo ubedljiva partija ABA šampiona, ali svako ko je svedočio utakmici mogao je jasno da vidi neubedljivu, na trenutke i letargičnu igru ekipe Joanisa Sferopulosa protiv tima koji je u prvom meču sezone poražen 47 poena razlike.

ABA liga, 2. kolo

Crvena zvezda - Mornar 91:72 (22:14, 23:27, 22:17, 24:14)
Sudije: Uroš Obrknežević, Nermin Nikšić, Maid Lasetović
Gledalaca: 6584

U toj utakmici, protiv Budućnosti, Barani su postigli ukupno 51 poen, a već do poluvremena meča sa Zvezdom 41, od kojih je 19 ubacio najbolji akter meča Dženkins.

Amerikanac je utakmicu završio sa 27 poena.

Zvezda se dugo mučila u oba pravca, Daum je jedini bio na visini zadatka, videlo se da je ušao sjajno u meč i sa brzih sedam poena opravdao poverenje Grka. Potom ga nije bilo dugo u igri, jer je Sferopulos često menjao, da bi u povoju treće deonice ponovo zablistao i u sadejstvu sa Teodosićem kreirao seriju i rezultatski beg, možda i ključan za kasniji mirniji tok meča po Beograđane.

Teo i Daum doneli su Zvezdi vođstvo 59:51 krajem treće deonice.

Američki košarkaš utakmicu je završio sa 18 poena za nepunih 14 minuta.

Efikasniji od njega bio je samo Rokas Gedraitis sa 19.

Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezda je poslednju četvrtinu rešila u svoju korist rezultatom 24:14, bio je to deo utakmice kada su gostujući igrači polako počeli da ostaju "bez daha", dok je Sferopulos imao dovoljno svežine u timu, i dugu klupu za razliku od rivala, da odražava visok ritam sve vreme.

Otuda su crveno-beli na kraju "slomili" goste koji svakako zaslužuju sve pohvale za partiju i snažan otpor šampionu.

Kod Zvezde solidnu partiju upisao je i Nemanja Nedović koji je za ono malo vremena koje je proveo u igri, ukupno 12:39 minuta, dao osam poena, i to osam uzastopnih početkom poslednje deonice kada je dodatno rezultatski distancirao Zvezdu od Barana.

Svi igači kojima je Sferopulos pružio šansu upisali su se u strelce.

Jago Dos Sanots je to učinio tek u 4/4 nakon četiri promašena šuta od toga tri trojke. Nije Brazilac bio u elementu danas ali je bio uporan i nameran da i on poenterski doprinese, makar i sa minimalcem u rubrici.

Starsport

Preostali "dvocifreni" kod pobedniak bio je Luka Mitrović sa racionalnih deset poena, dok je suprotno njemu - neracionalan - bio Ajzea Kenana sa čak devet ispaljenih trojki i tri ubačene (to su mu i svi poeni).

Sferopulos, koji ovog puta nije računao na Davidovca i Plavšića, kao i na Kostića, prilično je štedeo energiju igrača o čemu svedoči podatak da su najviše vremena na parketu proveli Jago, Bolomboj i Kalinić, sa nepuna 22 minuta na parketu.

U 3. kolu Aba lige Zvezda gostuje Splitu.

Pre toga crveno-bele očekuje duel sa PArizom u gostima na startu nove sezone Evrolige.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

9 h

Novo Sport Video Menu