Nova vest
Košarka 93

28.9.2024.

20:05

UŽIVO Zvezdina neubedljiva igra i ubedljiva pobeda; "Nismo znali gde udaramo"; Sferopulos o EL

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar iz Bara rezultatom 91:72 u meču 2. kola ABA lige pred oko 5.000 navijača.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Za crveno-bele ovo je bila prilika za popravni nakon poraza u prvom kolu od Dubaija u istorijskoj utakmici, prvoj za klub iz Emirata od osnivanja, ali se nisu u potpunosti pokazali, onako kako umeju i kako znaju.

Navijači su očekivali daleko bolje izdanje tima Janisa Sferopulosa, u kojem, doduše, nije bilo Plavšića i Davidovca.

Odigrali su neubedljivo čitave tri četvrtine Beograđani i tek u poslednjem periodu meča, kada su gosti već dobrano i fizički pali, dotukli Barane u čijim je redovima blistao Amerikanac Dženkins sa 27 poena.

Kod crveno-belih Gedraitis sa 19 i Daum sa 18 poena bili su najefikasniji.

Sve najvažnije detalje sa meča u Areni možete da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport.
 

Uživo

17:11

Semafor
22:14, 23:27, 22:17
  CZV   MOR  
  88 : 70  

19:50

Mihailo Pavićević
Peđa Milosavljević/Starsport

"Drago mi je da se vidimo uopšte jer su bile velike šanse da se ne vidimo. To je iza nas, fokusirani smo da iskoristimo svaki trening i da postanemo tim. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi, a ujedno i želim uspešnu sezonu na svim frontovima. Želim da čestitam i svojim igračima i da kažem da su me prijatno iznenadili, nisam očekivao ni blizu ovakav otpor jednom evroligašu. Imali smo 7-8 treninga pred početak prvenstva, potpuno novi tim, ja tokom utakmice pogrešim imena! Sve novi igrači, pokušavam da u sprintu vidim ko šta može i da namestimo tu igru i da iskoristimo što je bolje moguće. Igra večeras mi daje za pravo da smo na dobrom putu", rekao je trener Mornara i dodao:

"Kažu težak nam je raspored, ali u ovoj situaciji nama nije mogao biti bolji raspored. Mnogo sam srećan i ponosan na sve što smo uradili da bi spasili klub da bi u Baru i CG imali priliku da gledaju najbolje timove iz regiona, Zvezdu i Partizan."

"Mi smo se tek okupili pred Budućnost, nismo znali gde udaramo. Ne bih pričao da možemo biti iznenađenje, moj je cilj da se stabilizujemo, uigramo i dobijemo za nas najbitnije utakmice, a da ove protiv Budućnosti, Zvezde pa i Olimpije iskoristimo za podizanje nova igre. Teška je liga, videli smo i neka iznenađenja. Ne bih unapred govorio šta i koliko možemo, a naš glavni cilj je da zadržimo abaligaški status".

"Ja bih bio srećan kad bih mogao da napravim ekipu za duži period, to je ogromna prednost, ne moram da budem veliki filozof. Odakle snage? Ove godine dao mi je snagu moj brat".

19:46

Uživo konferencija za medije trenera Mornara i Zvezde

19:46

19:38

40' Gedraitis i Kenan stavili tačku

Litvanac je zablistao u finišu, Mornar je poptuno pao, Gedraitis je udario rampu, potom pogodio za tri poena, za njim i Kenan. Zvezda ubedljivo rešava ovaj meč - 91:72.

Domaći su dobili psolednju četvrtinu rezultatom 24:14.


 

19:34

38' Trojka Gedraitisa

Možda i najlepša akcija Zvezde, asistencija Kalinića i uspešan šut za tri Gedraitisa koji crveno-belima donosi maksimalnih 81:67 dva i po minuta pre kraja.

19:32

37' Prvi poeni Jaga

Loša partija Brazilca, u seriji je promašaja, bez postignute trojke iz tri šuta, ali je uporan i dolazi do svog "prvenca" večeras. Laganom flouteru prethodio je sjajan "lažnjak" na centru Mornara.

Zvezda sada već polako privodi ovaj meč kraju u svoju korist.
 

19:29

35' Pretnja Mornara

Neumoljivi su gosti kada Dženkins "pocepa" odbranu, ovog puta nije šutirao, već proigrao Buljevića, ovaj Smita koji je pogodio otvorenu trojku, posle koje Sferopulos zove tajm-aut.

Mornar se ne predaje - 76:67.
 

19:25

33' Nedovićeva serija

Psolednjih osam poena za Zvezdu ubacio je Nedović, trojku, dve dvojke i jedan šut sa linije penala, za sigurnih 72:62. Na drugoj strani gosti su odgovorili trojkom, potom su i jeftino izgubili posed i omogućili Mitroviću lake poene u kontri.

Nedović promašuje za tri.

Zvezda u vođstvu 74:62.
 

19:22

Najatraktivniji potez utakmice

Podeli:

Komentari 93

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

7 h

Novo Sport Video Menu