Nova vest
Košarka 0

27.9.2024.

23:45

Mijović: "Odigrali smo besprekorno završnicu meča"

Trener ekipe Studentskog centra Petar Mijović bio je pun pozitivnih komentara, posle pobede njegovog tima nad ekipom Spartaka u prvom kolu ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Podgoričani su bili bolji od novajlije u Jadranskoj ligi posle neizvesne završnice. 

"Kao što sam i u najavi rekao, teška, zahtevna utakmica sa jakim timom Spartaka koji je ambiciozno ušao u ABA ligu, sa značajnom promenjenim timom, sa dosta iskusnih igrača koji su pre Spartaka širom Evrope imali svoje karijere. Pristup je bio dobar, ušli smo hrabro, što je jako važno za mladu ekipu. Bili smo napadački izvanredni u prvom poluvremenu, posebno u drugoj četvrtini, gde smo iz dobre odbrane uspeli da otvorimo i nađemo ritam u ranom napadu, dobrim protokom lopte smo došli do otvorenih šuteva, koje smo pogodili „, rekao je nakon meča trener SC Derbija, Petar Mijović, pa nastavio:

"Kada smo stekli veliku prednost, sredinom treće deonice došlo je do pada koncentracije. Protok lopte nije bio na željenom nivou, kao i agresivnost u odbrani. Nismo smeli da dozvolimo Spartaku da stigne do egala. Međutim, raduje me činjenica da smo pokazali karakter i pobednički mentalitet. Odigrali smo besprekorno završnicu meča, napravili seriju 8:0 i stigli do dragocene pobede, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu”.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

10 h

Novo Sport Video Menu