Nova vest
Košarka 7

26.9.2024.

19:38

Vršac se opet oglasio: "Da odluči da li srpskoj košarci treba ABA liga..."

Košarkaški klub Vršac se oglasio novim saopštenjem u vezi istupanja iz ABA 2 lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA2

Velika prašina se podigla prethodnog dana kada je košarkaški klub Vršac odlučio da istupi iz regionalnog takmičenja, tačnije ABA 2 lige.

Neke reakcije su oštre, druge pak diplomatske, ali svi klubovi iz KLS definitivno imaju isti stav - budućnost srpske košarke leži u profesionalnoj ligi Srbije i tome svi trebaju da teže.

Između ostalog oglasio se i trener Zlatibora Strajin Nedović, a njegova izjava je zasmetala ljudima u Vršcu.

"Ulaskom Spartaka u elitni rang regionalne lige, ABA je za srpske klubove ponovo zatvorena. Sa druge strane, sama po sebi ne nudi nikakvu prohodnost ni ka Euroligi, niti nekom drugom međunarodnom takmičenju. Jedino rešenje vidim u formiranju profesionalne lige u Srbiji, a da li je sada pravi trenutak, kao trener to ne mogu reći, jer je to pitanje za više instance. Mi se bavimo terenom. Da se ne shvatim pogrešno, ja lično zaista nemam nikakvu dilemu oko toga šta je za srpske klubove bolje. I svakako je jaka KLS uvek na prvom mestu i ispred ABA 2 lige. Jedino sa čim ne mogu u potpunosti da složim je trenutak u kom je Vršac saopštio odluku, inače zaista nemam ni jednu primedbu na sve ono što su izneli", rekao je strateg Zlatibora.

Vršac je odmah odgovorio saopštenjem, koje vam prenosimo u celosti:

"Poznati kao klub koji ne pribegava čestim zvaničnim saopšteima i mediskom eksponiranju, prinuđeni smo ponovo obratiti se javnosti, a uvezi sa izjavama trenera Zlatibora, Strajina Nedovića koje su se danas pojavile u pojedinim mediima, a koje se odnose na našu odluku da odustanemo od igranja u ABA 2 lige ove sezone", stoji u uvodu saopštenja i dodaje se:

"Pre svega, ne možemo reći da smo iznenađeni, kao ni da smo uvređeni niti pogođeni njegovim izjavama, jer se uvek vodimo starom krilaticom da nije važno šta se kaže, već ko to kaže."

"Nazivati nas neozbiljnim i nekorektnim zbog odluke da u ovom trenutku odustanemo od regionalnog takmičenja jer ne vidimo negovu smisao je krajnje neprofesionalno, nekolegijalno i da mi kažemo sa mnogo velikom težinom - nekorektno."

"Dugo smo razmišljali o tome kakav stav želimo zauzeti i u kom smeru želimo ići i ostali smo mu dosledni, za razliku od gospodina Nedovića koji svoje stavove menja ne iz dana u dan, već iz časa u čas."

"Shvatiti ozbiljno čoveka koji izjavljuje da je njegovom klubu ABA liga, citiramo "prijala samo trustički, gde su na balonima uživali, družili se i odmarali", bilo bi neozbiljno sa naše strane. Ali takvom čoveku ne možemo da dopustimo da blati ime Vršca i svega onoga što je naš klub od svog postojanja predstavlja srpskoj, regionalnoj, a nekad i u evropskoj košarci.”

"Ne želeći nikoga da vređamo, jer to ne liči na nas kao klub i pojedince koji smo na čelu kluba, ovim putem poručujemo gospodinu Nedoviću da se pozabavi sobom i svojim stavovima i potezima, jer ovim što pokazuje trenutno degradira sam sebe kao čoveka i kao trenera. Bilo bi jako korisno za košarku, ali prvenstveno za njega lično, da se dogovori sa sobom i odluči da li je srpskoj košraci potrebna ABA liga i šta nam ona donosi, jer kontradiktorne izjave koje daje štete njemu kao stručnjaku, a ne nama kao klubu sa jasno izraženim stavom.”

“Uostalom, baš na primeru zlatibora koji gospodin Nedović vodi, mi smo i gradili odluku odustajanja od takmičenja u ABA 2 ligi. Bili bismo neozbiljni da smo prihvatili učešće, platimo da igramo, možda i osvojimo ligu, a na kraju od iste ne dobijemo ništa. Taj luksuz da ispadnemo i smešni i glupi, da svesni svih pravila i propisa regionalnog takmičenja i igramo, sebi, kao ozboljan sportski koletkiv, nismo želeli i smeli da dozvolimo.”

“Žao nam je što smo očigledno živeli u zabludi da u Zlatiboru i gospodinu Nedoviću imamo sportske prijatelje, ali to više govori o njima, nego o nama, jer vrata našeg kluba i grada uvek su bila i biće širom otvorena za sve sportske klubove iz zemlje, regiona i šire”, zaključak je saopšitenja Vršca.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

5 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

16 h

Novo Sport Video Menu