Nova vest
Košarka 81

25.9.2024.

22:00

Crno-bela dominacija pred 18.000 ljudi: Partizan razbio Borac – 30 razlike

Košarkaši Partizana pobedili su Borac iz Čačka rezultatom 96:66 u prvom kolu ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je za utakmicu u Areni dozvolio navijačima da u halu dođu besplatno i oni su se odazvali u velikom broju i njih čak 18.302 bodrilo je crno-bele košarkaše u prvoj utakmici ABA lige protiv Borca.

Izabranici Želimira Obradovića su bili veliki favoriti i bez ikakvih problema pobedili Borac sa 30 razlike, što je i bila maksimalna prednost Partizana koja je nekoliko puta "bila na snazi".
 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Novi igrači su se predstavili "grobarima", bila je sjajna atmosfera u "Štark Areni" i posebno su energično odigrali Isak Bonga i Tajrik Džons koji su svojim potezima u nekoliko navrata podigli publiku na noge.

Partizan je imao čak petoricu dvocifrenih košarkaša večeras, a najefikasniji je bio Karlik Džons sa 14 poena i po 3 skoka i asistencije, 13 je imao Dvejn Vašington koji je imao i 3 skoka, 2 asistencije, 2 ukradene i 2 izgubljene lopte.

Po 11 poena upisali su Aleksej Pokuševski, Sterling Braun i Isak Bonga, 9 je postigao Frenk Nilikina, po 8 Ife Lundberg i Tajrik Džons, 5 je imao Koprivica, 4 Dejvis, 2 Nakić, a Vanja Marinković je jedini bio bez poena.

U redovima Borca, videli smo 13 poena Gagića, 12 Valinskasa, a po 10 Smita i Furmanavičijusa.

Srdjan Stevanovic/Starsport

Što se same utakmice tiče, mogli smo da vidimo dominaciju Partizana maltene tokom svih 40 minuta. Borac je došao u Beograd i pred 18.302 navijača crno-belog tima dao sve od sebe za šta je nagrađen aplauzom.

Pružali su dobar otpor, čak imali i vođstvo u uvodnim minutima, ali je kvalitet Partizana izašao na površinu i poenima Dvejna Vašingtona vraćeno je vođstvo pa se na tom talasu nastavilo sa dobrom igrom i prva deonica završena je rezultatom 24:19 u korist crno-belih.

Promašivali su igrači Partizana mnogo u prvoj četvrtini, trebalo im je malo vremena da uhvate ritam i onda sredinom druge četvrtine počeli nešto više da se odlepljuju.

Borac preko "litvanske veze" Valinskasa i Furmanavičijusa uspeo da se vrati u život i da sa koliko-toliko prihvatljivih -10 ode na veliki odmor, a Partizan je tada vodio 46:36.

Srdjan Stevanovic/Starsport

Već je u trećoj četvrtini bilo jasno da će Partizan ovde pobediti ubedljivo i za tren oka je razlika otišla na 23 poena, kada su Isak Bonga i Tajrik Džons "zapalili" Arenu.

Sve do poslednjeg minuta treće četvrtine je Borac imao samo 6 poena, da bi Partizan imao 31 za tih deset minuta košarke i utabao sebi put ka veoma ubedljivoj pobedi.

U poslednjoj četvrtini je jedina briga bila kolikom će se razlikom utakmica završiti, a razlika je glasila 30 poena u korist Partizana i pobeda rezultatom 96:66.

Videli su navijači Partizana i dobre i loše strane novih igrača svog omiljenog tima, a oni su ipak pokazali kvalitet na otvaranju sezone i slavili prilično ubedljivo što je generalno dobar znak i verovatno je veliki broj "grobara" sada vrlo zadovoljan.

Utakmicu Partizana i Borca mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

17:57

(24:19, 22:17, 31:12, 19:18)
  PAR   BOR  
  96 : 66  

21:45

Dvejn Vašington:

"Čoveče... Uzbuđen sam, ovo je bila odlična prva utakmica i navijači su ludilo. Tajrik i ja smo pričali da se nikada nećemo umoriti da igramo pred ovim navijačima oni non-stop navijaju. Ovo je sjajno mesto, uzbuđen sam zbog sezone i počeli smo pobedom pa se nadam da ćemo nastaviti da pobeđujemo. Ovo je ludilo, 14 momaka se već dobro slaže", rekao je Vašington.

Kako su zadovoljni predsezonskim utakmicama?

"Bilo je dobro za nas da vidimo gde smo, ali ne možemo mnogo da se uzdamo u prijateljske utakmice. Ipak, imamo 14 novih igrača i tako nešto nam je potrebno. Poslednja dva meča su bila malo kompetitivnija i izgubili smo od Efesa pa pobedili PAO. Bilo je sjajno da na taj način uđemo u novu sezonu, a Evroliga nam uskoro stiže. Uzbuđen sam zbog Evrolige, znam koliko je to ozbiljan nivo konkurencije i to će nas sve podići kao igrače da igramo bolje pogotovo uz ovu publiku jer je teško da ne igramo dobro. Ovo je bilo i više nego što sam očekivao od njih, a svi kažu da je u Evroligi još luđe i da se ništa ne čuje od navijača pa ne mogu da dočekam"

21:41

Aleksej Pokuševski:

"Bilo je fenomenalno, srećni smo svi i hvala navijačima što su došli. Ekipa je super, bilo smo sve lagodniji tokom meča, napredujemo, dobro smo igrali. Nismo baš očekivali ovoliko navijača i na kraju je bilo 18000 ljudi. Motivacija je ogromna i mi smo svi presrećni što smo ovde", rekao je Pokuševski.

21:29

21:26

Đorđe Gagić nakon utakmice:

"Prelepa amostfera i pričao sam igračima da su ovo navijači koji ne biraju utakmice i svaka im čast za ovo i želim im srećan početak sezone".

Borac se solidno nosio na startu...

"Oni su Evroligaški tim u svakom smislu te reči, igraju svaku maksimalno i pokazali su kvalitet čak i kada su izgubili snagu. Ja se lepo osećam, dobro je vratiti se malo kući i uvek je lepo igrati pred ovim navijačima pa sam srećan i zadovoljan"

Ciljevi Borca?

"Ciljevi su da uđemo u plej-of, a videćemo kako će biti. Mislim da smo igrali dobru utakmicu i da idemo dalje uzdignute glave bez obzira na rezultat i idemo na Krku spremni sa istom ovom energijom"
 

21:00

20:55

Podeli:

Komentari 81

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu