Nova vest
Košarka 0

22.9.2024.

20:51

Golemac: "Ovo je ostvarenje sna"

Jurica Golemac, trener košarkaša Dubaija, sumirao je utiske posle velike pobede svog tima nad Crvenom zvezdom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Dubai

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su šokantan poraz na startu ABA lige od Dubaija rezultatom 86:84.

Ovo je bio prvi meč u istoriji za KK Dubai.

"Čestitke momcima, navijačima... Ovo je kao ostvarenje sna. Prva utakmica u istoriji, pobedili smo prošlosezonskog šampiona, ali sve zasluge idu organizaciji i igračima. Svi su dali sve od sebe da bi se ovo desilo. Momci su se borili, Zvezda je imala samo šest ofanzivnih skokova i to je bilo ključno. Imali smo uspone i padove, vratili su se nekoliko puta, ali pokazali smo karakter i na kraju pobedili. Iznenadio sam se što su navijači došli u ovolikom broju, dali su nam veliku energiju i nadam će dolaziti u još većem broju – sa svim tim navijačima će biti teško dobiti nas ovde. Nema sumnje da je ovo početka nečeg prelepog", rekao je Golemac.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Istakao je bivši trener Cedevite Olimpije šta je, prema njegovom mišljenju, ključ uspeha.

"Liga je duga, biće uspona i padova. Imamo vremena da se odmorimo i spremimo. Čeka nas dobar protivnik na gostovanju naredne nedelje. Imamo kvalitet da napadnemo pobedu na svakoj utakmici i tako ćemo igrati. Imamo samopouzdanja, ali najvažnije je da momci nastave da se bore ovako, da ne izgube oštrinu. Kada igrate protiv branioca titule, lako je biti motivisan. Sada moramo da zadržimo taj nivo na svakoj utakmici, protiv boljih ili lošijih timova. To je ključ uspeha, da ostanete skromni u pobedi i normalni u porazu – i da imate svoj put".

Davis Bertans je odigrao samo deset minuta, dok u sastavu nije bilo novajlije Ajzee Tejlora. Slovenački stručnjak ističe da će Dubai sa njima biti još kvalitetniji.

"Što duže budu bili tu, siguran sam da nikome neće biti lako u Dubaiju", zaključio je Golemac.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Poklekao?

Platforma X (Twitter) izgleda "menja ploču" nakon što je zabranjena u Brazilu.

B92

12:56

10 h

Novo Sport Video Menu