Nova vest
Košarka 1

20.9.2024.

19:06

Analiza iz komšiluka: "Hrvatski klubovi u ABA ligi kao crkveni miševi"

Nova sezona u ABA ligi doneće još veći kvalitativni jaz između srpskih i hrvatskih klubova.

Izvor: index.hr/b92

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Split

Zvezda i Partizan su u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu još više podigli letvicu, oba beogradska kluba ciljaju završni turnir Evrolige, a ABA liga će im, kao i do sada, biti platforma za održavanje forme za najveće izazove sa najjačim klubovima Evrope.

O novoj sezoni ABA lige mogli ste da čitate na B92.sport OVDE.

I hrvatski mediji su se bavili početkom nove sezone Regionalnog takmičenja te su, u osvrtu na pozicije najjačih srpskih klubova, napisali da će "Zvezda i Partizan i ove sezone voditi glavnu reč i da ih samo čudo može sprečiti da igraju novo finale".

U tekstu Sportskih novosti, o autsajderima i hrvatskim klubovima, piše sledeće:

"Barem na papiru, za sada su prva dva kandidata za poslednja mesta Mornar, koji je jedva prijavio ekipu za početak sezone, ali i Krka, čiji roster ne izgleda uverljivo. Svi ostali u konkurenciji od šestog pa sve do 14. mesta su tu negde. Čak i Cibona koja izgleda bolje nego lani, posebno kad se priključi centar Talib Zana koji još uvek čeka radnu dozvolu za Hrvatsku. Barem je to službeno objašnjenje. Ni Zadar neće krenuti kompletan u novu sezonu, jer poslednje pojačanje Vladimir Mihailović nije posve spreman, pa će i na Zadar u punom obimu snagu i nakon odlazaka Luke Božića, Darija Drežnjaka i Arijana Lakića, trebati pričekati".

Isti izvor navodi da će u novu sezonu sa svim raspoloživim snagama ući jedino Split od hrvatskih predstavnika.

"Doduše, teško je i tu utvrditi da je Šenon Šorter spreman sto posto, jer je prvo kasnije započeo sa pripremama, onda uoči samog početka ABA lige još na sedam dana otišao u SAD zbog smrtnog slučaja u porodici".

Na kraju, u zaključku najave ABA sezone, autor teksta konstatuje surovu stvarnost po hrvatske klubove u regionalnoj ligi.

"S obzirom na proračune u ligi plasman u doigravanje bilo kojeg hrvatskog kluba bio veći uspeh, nego je to bio slučaj u poslednje dve sezone kada je Zadar stizao među osam. Hrvati su u ovoj ligi, naime, i dalje crkveni miševi. Čak i sa nešto jačim proračunima, nego što je to bio slučaj prethodne sezone..."

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu