Nova vest
Košarka 21

10.9.2024.

8:37

Zvanično: Ljubimac "grobara" i velika želja Partizana ponovo u ABA ligi

Letonski košarkaš Davis Bertans novi je član Dubaija, potvrdio je tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MAST IRHAM

Bilo je jasno da će nekadašnji košarkaš Partizana i velika želja crno-belih u ovom prelaznom roku napraviti veliki povratak u NBA posle osam sezona.

Njega su otpustili Šarlot Hornetsi, a navodno Bertans nije želeo da se dalje zadržava na američkom tlu iako je imao ponude drugih timova iz najjače lige sveta.

Kada je američki krilni centar Lejton Hemonds dobio otkaz, nakon što je prethodno potpisao jednogodišnji ugovor sa Dubaijem 24. avgusta, bilo je jasno i koja će biti naredna destinacija Bertansa.

"Veliko nam je zadovoljstvo da pozdravimo Bertansa u našem rosteru - igrača sa impresivnim NBA pedigreom i poslednjim komadom slagalice za našu istorijsku debitantsku sezonu", naveli su iz kluba.

Sa dolaskom Bertansa je kompletiran sastav Jurice Golemca za narednu sezonu u kom će Letonac biti glavni igrač.

Bertans je tokom karijere igrao za Olimpiju, Partizan, Baskoniju, Vašington, San Antonio, Dalas, Oklahomu i Šarlot. Prošle sezone u NBA ligi beležio je osam poena, dva skoka i asistenciju po meču.

Pre njega tim su pojačali Nejt Mejson, Nemanja Dangubić, Ahmet Duverioglu, Leon Radošević, Avudu Abas, Danilo Anđušić, Klemen Prepelič, Aleksa Uskoković, Tirdi Ravena, Džakori Vilijams.

Dubai će svoju debitantsku sezonu ABA lige otvoriti 22. septembra, kada u "Koka-kola" areni dočekuje Crvenu zvezdu.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

15 min

Novo Sport Video Menu