Nova vest
Košarka 7

7.9.2024.

23:05

FMP osetio moć Dubaija – istorijski meč novog člana ABA lige

Košarkaši Dubaija pobedili su FMP Železnik rezultatom 99:87 u prvoj utakmici za ovaj tim u "Koka Kola" Areni.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U toj hali novi član ABA lige biće domaćin klubovima iz ex-yu regiona u predstojećoj sezoni, prema svemu sudeći vrlo nezgodan, u šta se uverila ovog puta ekipa iz beogradskog predrađa.

Ekipa Jurice Golemca odmah je demonstrirala kvalitet, kako timski tako i individualni, na najbolji način se predstavila pred novu sezonu u svakako istorijskoj utakmici, bez obzira na to što je bila samo prijateljska.

Dubai je utakmicu usmerio u željenom pravcu već posle prve deonice u  kojoj je stekao 12 poena prednosti (29:17).  Treća četvtina takođe je bila ključna za ishod meča, pošto je domaći sastav i taj deo meča rešio u svoju korist 27:16.

Najveća prednost Dubaija na meču iznosila je 17 razlike.

Najefikasniji u redovima Dubaija bio je Nejt Mejson sa 17 poena, Klemen Prepelič koji je ubacio 16, Džakori Vilijams i Danilo Ađjušić su postigli po 14 poena, dok su Nemanja Dangubić i Avudu Abas dodali po 12.

Kod gostiju, istakao se Jovan Novak sa 18 poena, pratio ga je Nikola Šaranović sa 16 poena, "dabl-dabl" je upisao Danilo Tasić sa 14 poena i 10 skokova.

Ognjen Kuzmić je utakmicu završio sa 12 poena i šest skokova, a još jedan bivši igrač Zvezde Stefan Lazarević, koji će očito karijeru nastaviti u FMP Železniku, stao je na deset poena.


 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

4 h

Novo Sport Video Menu