Nova vest
Košarka 5

17.3.2024.

0:00

Obradović o Ledeju: Pričati o bilo čemu sem njegovom ocu nema smisla

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, izjavio je posle meča i pobede u 25. kolu ABA lige nad FMP-om (88:57), da se čuo sa Zekom Ledejem kojem je preminuo otac.

Dušan Đukanović
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Amerikanac je odmah nakon meča sa Barselonom iz Španije otputovao u domovinu, gde je samo objavljeno da jedan član njegove porodice ima zdravstvenih problema.

Ispostavilo se da je njegov otac bio teško bolestan i da nije izdržao u borbi za život.

Ovu informaciju je objavio košarkaš crno-belih putem svog Instagram profila uz poruku:

"Volim te tata, nema više bola i patnje", napisao je Ledej.

Printscreen/Instagram

Obradović je odmah po okončanju meča sa timom iz Železnika obavio razgovor sa Zekom.

"Što se tiče Zeka, sad sam se čuo s njim, čuo sam se pre tri minuta, čuo sam, zvao sam ga da mu izjavim saučešće i pričao sam s njim na tu temu, niti sam ga pitao o njegovim namerama, u ovom trenutku pričati o bilo čemu drugom sem njegovog oca nema smisla", rekao je Obradović.

Govorio je i o meču, te se zahvačio navijačima crno-belih koji su došli da podrže tim.

"Hvala svim ljudima koji su došli da nas bodre, ekipa FMP-a promenjena u odnosu na prvi deo ABA lige, imaju nove igrače, novog trenera i drugačije izgledaju, probali smo da pristupimo ozbiljno, početak nije bio najbolji, ali smo onda uhvatili ritam, kad smo igrali agresivnu odbranu i kad smo pročitali njihovu odbranu, bilo je lakše za nas i na kraju zaslužena pobeda", dodao je Obradović.

Kevin Panter nije ulazio u igru.

"Ne, Panter ne igra jer je to moja uloga, kao što rotiram i ostale igrače, on je u ritmu i imamo dve utakmice, bila je odluka da se odmori", zaključio je Obradović.

Klub uputio saučešće

Košarkaški klub Partizan, za koji Ledej nastupa, se ubrzo oglasio zvaničnim saopštenjem u kom je uputio saučešće Zeku.

"Tokom večerašnje utakmice, primili smo informaciju da je danas u Americi preminuo Riki Vinsent Ledej, otac našeg košarkaša Zeka Ledeja. Porodici Ledej i našem Zeku, upućujemo najiskrenije saučešće", navodi se u objavi crno-belih.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu