Nova vest
Košarka 2

6.9.2024.

14:46

Cibona punom parom gradi tim

KK Cibona nastavlja sa građenjem tima za novu sezonu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/FMP Soccerbet/Ivica Veselinov

Klub iz Zagreba osigurao još četiri nova igrača za sezonu 2024/2025, a dres Cibone nosiće Filip Bundović, Domagoj Vuković i Sven Smajlagić i Vigo Bart.

Filip Bundović je miljenik navijača u Zagrebu, ovo će mu biti šesta sezona za Cibonu, a minule godine nastupio je na samo 9 utakmica za Cibonu, prosečno je beležio 8,3 poena i 2 skoka po utakmici.

Domagoj Vuković se vraća u Cibonu nakon pola godine nakon kratkog boravka na Tajvanu. On je došao u Cibonu u sezoni 2022/23, nakon što je proveo pet godina za Zadar. Prošle sezone Vuković je prosečno beležio 6,5 poena i 3 skoka za samo 15 minuta po utakmici. 

Sven Smajlagić se vraća u nakon što je napustio klub 2023. i pridružio se italijanskoj ekipi Gemini Mestre. Poznat kao šuter za tri poena, Smajlagić je u proseku postizao 7,4 poena po utakmici uz 40% šuta sa tri u sezoni 2022/23 u ABA ligi. 

Vigo Bart potpisao je ugovor sa Cibonom nakon što je poslednje dve sezone proveo sa DepoLink Škrljevo u hrvatskoj ligi. Bart je predstavljao reprezentaciju Hrvatske na U18 i U16 Evropskim prvenstvima.


Cibona je takođe produžila ugovore sa kapitenom kluba Krešimirom Radovčićem i Ivanom Perasovićem.

Ovo će biti peta sezona Ciboninog kapitena,  a tokom godina, postao je jedan od najcenjenijih igrača kluba i istovremeno pravi lider na terenu.

Radovičić je prošle sezone postigao 7,8 poena uz 4 asistencije po utakmici, a nastupao je u svim Ciboninim utakmicama prošle sezone. 

Švajcarski reprezentativac,  25-godišnji Toni Ročak jedno je od novih lica u Ciboninoj svlačionici.

On se pridružio Ciboni nakon što je prošlu sezonu proveo za hrvatski klub Dubrava.

Ivan Perasović potpisao je novi ugovor sa Cibonom i ovo će mu biti treća sezona u glavnom gradu Hrvatske.

Prošle godine Perasović je za Cibonu igrao 23 utakmice, prosečno postizavši 4,5 poena i 2,8 skokova za 16 minuta po utakmici. 

Mladić Luka Skorić ove godine dolazi u Cibonu i pravi veliki korak u  ABA ligu nakon što je poslednje dve sezone proveo u Šibenci.

Skorić je prošle sezone imao jake nastupe u ABA 2 ligi.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu