Nova vest
Košarka 0

2.9.2024.

12:50

Dubai jedva čeka ABA ligu: "Biće zabavno – to nam je cilj"

KK Dubai spreman je za prvu i istoriju sezonu u ABA ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Budućnost

Klub, koji je osnovao Abdula Said Al Nabudah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, trebalo bi da igra u Jadranskoj košarkaškoj ligi u sezoni 2024/25, a prvi takmičarski meč igraće protiv Crvene zvezde.

Roster od 12 igrača čine košarkaši iz 8 zemalja, uključujući Filipine, Tursku, SAD, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Jordan i Tursku, a neki od njih izneli su svoja očekivanja pred početak istorijske sezone.

Aleksa Uskoković, 25-godišnji srpski igrač, rekao je da je uzbuđen što će biti deo ovog novog poglavlja u košarci u Dubaiju.

"Biće zabavno, ali i teško jer smo novi tim. Grad je veoma lep, tako da imamo sve što nam je potrebno da treniramo na najbolji mogući način. Svi objekti koje imamo ovde su na najvišem nivou dok grad je neverovatan, i nadamo se da možemo da ciljamo mesto u plej-ofu i da odatle krenemo", rekao je Uskoković.

Jedan od njegovih novih saigrača je Leon Radošević, bivši igrač Bajerna iz Minhena, obećao da će učiniti sve što može za Dubai.

"Neverovatno je biti deo ovog velikog projekta u tako lepom gradu kao što je Dubai. Čim sam čuo da Dubai formira tim, u šali sam razgovarao sa svojim agentom da li mogu da igram za njih. Tada me je nazvao moj agent da pita da li sam zainteresovan i evo me. Veoma sam impresioniran ambicijom kluba. Svi želimo da stvorimo mnogo radosti za sve u Dubaiju i UAE, koji su divno mesto za igranje košarke.“

U timu je i Klemen Prepelič, evropski šampion 2017. sa reprezentacijom Slovenije i bivši igrač Real Madrida.

"Privilegija je biti deo ovog prvog tima i svi se radujemo što ćemo uraditi nešto posebno. Dobio sam poziv od glavnog trenera i nakon što sam čuo za ambicije kluba, vrlo brzo sam pristao na dogovor. Mi smo grupa sjajnih momaka visokog kalibra. Dubai koji igra u evropskoj ligi je poseban i imamo velike planove da jednog dana zaigramo u Evroligi, tako da je uzbudljivo biti deo ovoga", poručio je Prepelič.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

18 h

Novo Sport Video Menu