Nova vest
Košarka 10

28.8.2024.

22:38

E, ovo se čekalo: Oslabljeni Partizan "izrešetao" Igokeu – i to bez ključnih igrača!

Košarkaši Partizana uspešno su započeli pripremni period za novu sezonu, savladavši ekipu Igokee rezultatom 85:68 u prvom pripremnom meču odigranom iza zatvorenih vrata u Beogradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Tim Željka Obradovića, potpuno renoviran u odnosu na prošlu sezonu, pokazao je dominantnu igru protiv protivnika iz Bosne i Hercegovine. 

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Brendon Dejvis sa 17 poena, dok su Ife Lundberg i Tajrik Džons dodali po 14 poena. U ekipi Igokee, Brajs Džons se istakao sa 17 poena.

Partizan je igrao bez nekoliko ključnih igrača, uključujući Karlika Džonsa, Frenka Nilikinu, Isaka Bongu, Vanju Marinkovića i Ajzeju Majka.

Crno-beli su pripreme za novu sezonu započeli 20. avgusta u Beogradu, a sledeći izazov očekuje ih na pripremnom turniru na Siciliji 7. i 8. septembra. Nakon toga, Partizan će od 13. do 15. septembra ugostiti ekipe AEK-a i Pariza, dok će generalnu probu za start sezone imati na turniru u Atini, gde će 22. septembra igrati protiv Panatinaikosa, a dan kasnije protiv Efesa ili Makabija.

Partizan novu sezonu zvanično otvara 23. septembra na svom terenu protiv Borca u prvom kolu ABA lige, dok će prvi meč u Evroligi odigrati 3. oktobra u Vitoriji protiv Baskonije.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu