Nova vest
Košarka 0

19.8.2024.

15:00

Majk Edvards novi je košarkaš Bitolja

Američki centar Majk Edvards novi je košarkaš Pelistera iz Bitolja, saopštio je makedonski vicešapion u ABA2 ligaškom takmičenju.

Izvor: Beta

Profimedia

Kako se navodi u saopštenju bitoljskog kluba, reč je o 27-godišnjem košarkašu, visokom 206 centimetara, koji bi trebalo da bude od velike pomoći izabranicima Aleksandra Petrovića u borbi pod obručima (kkpelister.mk).

Ističe se da Edvards ima bogato iskustvo iz nastupa širom Evrope i da je prošlu sezonu proveo je u gruzijskom prvoligašu Tkibuli Orbi, gde je Amerikanac važio za lidera tima, sa prosekom od 15,5 poena, 6,8 skokova i 1,1 blokada po utakmici.

Nastupao je za Univerzitet Džordžije u NCAA ligi do 2019. godine, nakon čega je igrao u Kanadi, odakle dolazi u evropsku košarku i igra je za timove iz Azerbejdžana, Rusije, Kosova i Gruzije.

Majk Edvards je, dodaje se, još jedno u nizu pojačanja Pelistera nakon što su ranije angažovani i Andrija Bojić, Boban Stajić, Viktor Tašovski, Petar Bošaleski, Damjan Krstevski, Dimitar Pandev i američki defanzivac Brajan Antoan.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu