Nova vest
Košarka 8

17.8.2024.

12:05

Adetokumbo potpisao – igraće u ABA2 ligi

Mlađi brat slavnog Janisa, te Tanasisa i Kostasa Adetokumba, Aleks Adetokumbo, je novi košarkaš Podgorice Bemax, saopštio je klub iz glavnog grada Crne Gore.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Nije poznato kako je došlo do saradnje 22-godišnjeg košarkaša i šta je bilo presudno da odabere baš Podgoricu za narednu stanicu u karijeri, inače člana ABA 2 lige, ali ono što je najvažnije, gledaćemo ga ove sezone na terenima regionalnih učesnika, između ostalog i u Srbiji.

"Aleks, koji je sa 203 centimetara, najniži od braće Adetokumbo u maju 2020. godine je diplomirao i odlučio da kroz Evropu stekne iskustvo. Prvi bek među braćom izabrao je Evropu pre NCAA, iako je nekoliko univerziteta bilo zainteresovano", saopštila je Podgorica.

Adetokumbo je prethodne sezone bio u Litvaniji, gde je igrao za Mažeikai, a na 12 utakmica je imao prosek od 8,3 poena.

Tokom karijere igrao je za Univerzitet Viskonsin Herd, a u NBA letnjoj ligi za Sakramento i Reptorse 905, dok je u Evropi bio igrač španske Mursije.

Adetokumbo je sedmo pojačanje Podgorice za novu sezonu. Pre njega stigli su Džek Golke, Džošua Skot, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović i Vasilije Milović

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu