Aktuelno 51

Četvrtak, 20.02.2014.

09:58

Ukrajinci se povlače sa Igara u Sočiju

Polovina članova ukrajinskog olimpijskog tima povukla se sa Igara u Sočiju u znak protesta zbog krvavih obračuna u Kijevu.

Ukrajinci se povlaèe sa Igara u Soèiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Tkachenko

pre 10 godina

Otisli su jedna takmicarka i njen trener (otac). Toliko je potvrdjeno.
Bubka je poput druge sportske ukrajinske legende Blohina, pre proruski nastrojen, tj. podrzava pre svega jedinstvo zemlje, imena politicara su im manje bitna, jer su u Ukrajini popularniji od svih tih politicara zajedno. Blohin je cak sta vise komunista po opredelenju. Klicko je u suprotnom taboru.

VladimirR

pre 10 godina

@(raka, 20. februar 2014 13:06)

Tebi, o premudri, izgleda nije bilo dosta ratova?

Vidim mnogi se raduju i likuju zbog ovoga sto se desava u Ukrajini, i Rusofili i Zapadofili. Neki se cak nadaju III svetskom i valjda nekom "konacnom odmeravanju snaga". Aha, konacnom, kao i sva prethodna odmeravanja pocevsi od onoga kada su se dva plemena potukla za bolju pecinu.

Dzabe evolucija, zivotinjski nagoni za obelezavanjem teritorije su i dalje tu...

zoran

pre 10 godina

Koji god vest da procitam, u komentarima mogu da naletim na napaljene radikale, i to je pocelo da me zasmejava, lakse mi je kada znam da ste samo vi protiv napretka, i da samo vi zelite rusku cizmu. Lakse mi je, i draze, jer ne postojite.

Raynor

pre 10 godina

@raka: "Talas nastajanja novih država na tlu Evrope nam ne sme izmaći". Što bi narod rekao - lupio pa ostao živ. A preživeše i ovi što mu dadoše pluseve. Što se novih država tiče, Raka pored međunarodno priznate i nezavisne Republike Kosovo verovatno očekuje nezavisnu Republiku Srpsku, nezavisnu Republiku Preševo, nezavisnu Republiku (ili Federaciju) Vojvodinu, nezavisnu Šumadiju... Pazite šta sanjate jer može da se ostvari.

Vram Gavran

pre 10 godina

Pitanje za ovog sto pominje vozove i Republiku srpsku: Ako se odvoji RS, kojim mehanizmom zaustaviti, Sandzak, Vojvodinu i jug Srbije?

stručni konsultant

pre 10 godina

@ Zar ovi demonstranti ne znaju da mora da se postuje MIR dok traju olimpijske igre? I hitler je postovao OI!
Koje igre je poštovao Hitler u vreme rata? One 1940. ili one 1944?

Иван

pre 10 godina

Бубка је светски човек, и као такав може само да презире ове "игрице" које с његовим земљацима играју политичари. Он је, заправо, једини у праву. Али, да људи слушају оне који су у праву, одавно би човечанство много лепше изгледало но што данас изгледа. Нека је Бог у помоћи Украјинцима. Од обичних грађана тамо ништа не зависи, нажалост. Рат се свуда може нахушкати. Поготово кад ти је председнички мандат обележен неуспесима и скандалима, а дошао си на положај као некакав месија (да, о Обами пишем). Срамота је што ти шатро друштвени радници са Запада покушавају да сведу један спортски догађај на неке сасвим друге игре, ратне. А први се заклињу у неке олимпијске постулате. Болесно!

Cane

pre 10 godina

Repriza filma Raspad Jugoslavije.
Na Galiciski (Hazburski) i juzni.
Ako ne znate da je u toj semi i Vojvidina onda bi ispalo da smo samo posmatraci.

Nikola

pre 10 godina

(raka, 20. februar 2014 13:06)
Na koje dve drzave,pa ovih sto protestvuju snajperima i koktelima nema vise od 100k i to se svi skupili u centar kijeva.MOgu eventualno da dobiju jedan manji grad.

Nemanja

pre 10 godina

A dali su stranci tako reagovali i pisali o nama kada su 90ih bili protesti nod nas? Pa narvno da nisu, jer ih je bilo briga za nas. Tako da nebi trebalo ni mi da reagujemo na na njih.

Peđa

pre 10 godina

Neverovatna količina licemerja - kao, Janukovič je pretvorio u krvavoproliće. Čekaj bre, a KAKO se drugačije reaguje na rulju koja baca molotovljeve koktele, puca iz vatrenog oružja, baca cigle, divlja i ruši?!?

Eto šta se događa kada propagandna mašinerija udari na kratkovide i plitke umove... Pa da li je MOGUĆE da priča o "zlim diktatorima" i "demokratskim i mirnim, naravno pro-zapadnim demonstrantima" još uvek prolazi?!?!

E a onda EU "poziva na uzdržanost" i da se skloni policija sa trgova. Ček bre, pa šta bi bilo da takva nekakva masa krene da divlja u Parizu, Beču, Londonu...Pa majku mu, ovi "Okupirajno Vol Strit" u Americi su samo razapeli šatore i NIŠTA VIŠE, a dobili su suzavce i batine i sve su ih (naravno, demokratski) rasterali i pohapsili.

Odvratni zapadni licemeri! Fuj!

munz

pre 10 godina

Ovo je ludilo. Ne predstavljate vi Janukovića, već svoju zemlju. Mi smo u vreme najgoreg državnog terora SM predstavljali svoju zemlju, koja se čak nije ni zvala svojim imenom. Bojim se da Ukrajini preti raspad na dve zemlje...

ma stvarno

pre 10 godina

"Ovi sto placaju demonstrante sa zapada to namerno rade dok traju OI jer kad dodje demokratija morace da se radi i na crveno slovo, i subotom i nedeljom i praznikom, pa eto da se ukrajinci priviknu malo..."
Ovo što si napisao odnosi se na sadašnju Srbiju, pogotovo privatni sektor, a pošto si toliko neupućen moram da ti otvorim oči- u kapitalizmu se znaju prava radnika u Srbiji ne !!!

milana27

pre 10 godina

Pa jeste, i treba da odu sa OI i to sto pre. Rusi ovamo kao organizuju najskuplje igre do sada a u Ukrajini pomazu svoje marionete koji ubijaju ljude po ulicama jer nece proruski rezim. Drago Rusi, silom se nista u zivotu ne moze. Kako nisu izvukli lekciju iz Avganistana gde ih nisu zeleli i odakle su morali da odu, doduse posle puno godina i mnogo zrtava. A mozda Rusi zele da isprobaju neko svoje novo oruzje na zivom mesu, ko zna..

Adam

pre 10 godina

Nema Zapadne i Istocne Ukrajine. U Ukrajino zivi jedan narod koji zeli isto. Na istoku zivi procenat Rusa zbog kojih nema potrebe da se menjaju granice. Ako im je bolje, neka idu na Kavkaz. Jedini problem u ovoj prici su Janukovic i Azarov kao ruske marionete.

lele

pre 10 godina

@
(Teoriticar zavjera, 20. februar 2014 11:40)

Druze, imas svoju RSK pa se tamo raduj "braci". Ta vasa "braca" su upropastila jednu od nasih najvecih preduzeca. idite negde na .ba portale pa smarajte.

repriza

pre 10 godina

Situacija je identična kao u bivšu Jugoslaviju!!! Prosto kao da je režiser isti. I tada su sportisti napustili takmičenja. I ovde spolja razbijaju državu a narod će patiti!!!

Sklopko

pre 10 godina

Kroz ovaj primer se najbolje vidi koliko je duboka podela u toj zemlji. Oni takmicari koji su poreklom iz zapadnog dela, spakovali su kofere i zapalise nazad da daju podrsku projektu Eurokrajine. Ostatak tima, istocnjaci, uzivaju u Majci Rusiji i druzenju na Olimpijadi. Bubka jedino mucenik, i dalje sebe pita:"Kojem li se privoljeti carstvu?"

raka

pre 10 godina

Braćo Srbi, više je nego očigledno da će se Ukrajna u vrlo kratkom vremenskom roku podeliti na dve nove države. Sada treba biti mudar i videti de naš narod u svemu tome može izvući korist, prevashodno mislim na ono što se zakuvalo u BiH. To je voz koji se ne sme propustiti za osamostaljenje Republike Srpske. Talas nastajanja novih država na tlu Evrope nam ne sme izmaći, kao što su nam izmakle mnoge stvari u prethodnih 25 godina. Uzdravlje!

Oficir Ozne

pre 10 godina

Podrzavam sportiste koji se solidarisu sa svojim sunarodnicima u sukobu.Podrzavam i sportiste koji zele da ostvare sto bolje reultate i na taj nacin privuku paznju na dogadjaje u Ukrajini.Ako se ni jedni,ni drugi,ne stave ni na ciju stranu,kao sto cini S.Bubka.Jer u suprutnom,uzimaju ucesce u gradjanskom ratu.Medjutim,malu senku na odluku dela ukrajinskih olimpijaca,baca poziv francuskog filozofa i mirotvorca,H.B.Levyja,da evropski sportisti bez odlaganja bojkotuju ZOI,kao izraz prezira prema Rusiji i V.Putinu!Podrzao bih H.B.Levyja,da je pozvao vlasnika novog svetskog rekordera u skoku s motkom, Renaud Lavilleniea,da se odrekne rekorda,zbog masakra pocinjenog u Centralno Africkoj Republici,nad muslimanima,od strane hriscana,pod pokoviteljstvom francuske vojske! http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2014/02/20/97001-20140220FILWWW00171-kiev-l-occident-n-a-pas-a-imposer-de-sanctions.php

@vladimir0710

pre 10 godina

- To je diskriminacija prema svojim sportistima, žalosno. U ozbiljnim zemljama bi suspendovali članove Olimpijskog Komiteta Ukrajine zbog ovakvog čina.

Bg

pre 10 godina

Zar ovi demonstranti ne znaju da mora da se postuje MIR dok traju olimpijske igre? I hitler je postovao OI! Ovi sto placaju demonstrante sa zapada to namerno rade dok traju OI jer kad dodje demokratija morace da se radi i na crveno slovo, i subotom i nedeljom i praznikom, pa eto da se ukrajinci priviknu malo...

ЛанеБг

pre 10 godina

Слично као кад су Хрвати кренули да напуштају репрезентацију СФРЈ...Остали Руси у екипи, а ови се повукли. А запад задовољно трља руке...

Simon

pre 10 godina

Pa napunili im Nemci i Ameri lepo dzepove i polovina Ukrajinskog tima nije imala kuda. Morala da se vrati ili da vrati pare. A pare im se ne vracaju. Bolje da se vrate s parama. Kazu da je izbila i tuca - jer neko iz one druge polovine provalio da pola tima uzima kash lovu pa se i potukao sa nekim tim povodom.

д

pre 10 godina

украјински католици (из западне украјине) провоцирају грађански рат, а еу уводи санкције украјини, јер полиција не да демонстрантима да заузму кијев. "демонстранти" нек се повуку, нек сачекају изборе и нек преко избора заузму скупштину - па ваљда су то те западне вредности - а не да молотовљевим коктелима и камењем освајају институције... ми вас нападамо силом, али насиље настаје тек ако се ви браните. какво лицемерје. демонстранти су заузели и дом официра у кијеву, у жељи да испровоцирају сукоб са војском и увуку државу у рат и распад. и сад ако их војска на силу истера (што би требало да буде најнормалнија реакција), креће хаос. ово је јако слично као хрвати и срби 90тих.

zg euroskeptik

pre 10 godina

Ukrajinska delegacija tražila je dozvolu da njihovi sportaši zbog događaja u domovini nose crni flor. MOO to nije dopustio jer 2nije u skladu s olimpijskim pravilima". Zato Ukrajinci odlaze.

Teoriticar zavjera

pre 10 godina

Kakav samo naslov ste stavili... Pomislili bi ljudi nesto vazno se desilo... Manjina u olimpijskom timu, manjina i na ulicama... Ali rijescite to Predsjednik uz pomoc Rusije nadam se :)
Pozdrav pravoslavnoj braci!

Balkanac

pre 10 godina

Pišete o ovakvim stvarim umesto da stavite tekst o Lauryn Williams koja je prva zena u istoriji sporta osvojila medalje na Letnjim i Zimskim igrama. Ima dve medalje u sprintu (zlato i srebro) atletika i juce srebro u bobu dvosedu. Svaka ti cast, respekt...

Jovan

pre 10 godina

E Bupka BUPka...
Kakvo crno "jedinstvo"?!
Sve si pobrkao...
Treba svi da se ujedinite, ali tako da onom tiraninu pokažete da više nećete braniti boje zemlje koja ubija svoj narod!

raka

pre 10 godina

Braćo Srbi, više je nego očigledno da će se Ukrajna u vrlo kratkom vremenskom roku podeliti na dve nove države. Sada treba biti mudar i videti de naš narod u svemu tome može izvući korist, prevashodno mislim na ono što se zakuvalo u BiH. To je voz koji se ne sme propustiti za osamostaljenje Republike Srpske. Talas nastajanja novih država na tlu Evrope nam ne sme izmaći, kao što su nam izmakle mnoge stvari u prethodnih 25 godina. Uzdravlje!

ЛанеБг

pre 10 godina

Слично као кад су Хрвати кренули да напуштају репрезентацију СФРЈ...Остали Руси у екипи, а ови се повукли. А запад задовољно трља руке...

Sklopko

pre 10 godina

Kroz ovaj primer se najbolje vidi koliko je duboka podela u toj zemlji. Oni takmicari koji su poreklom iz zapadnog dela, spakovali su kofere i zapalise nazad da daju podrsku projektu Eurokrajine. Ostatak tima, istocnjaci, uzivaju u Majci Rusiji i druzenju na Olimpijadi. Bubka jedino mucenik, i dalje sebe pita:"Kojem li se privoljeti carstvu?"

д

pre 10 godina

украјински католици (из западне украјине) провоцирају грађански рат, а еу уводи санкције украјини, јер полиција не да демонстрантима да заузму кијев. "демонстранти" нек се повуку, нек сачекају изборе и нек преко избора заузму скупштину - па ваљда су то те западне вредности - а не да молотовљевим коктелима и камењем освајају институције... ми вас нападамо силом, али насиље настаје тек ако се ви браните. какво лицемерје. демонстранти су заузели и дом официра у кијеву, у жељи да испровоцирају сукоб са војском и увуку државу у рат и распад. и сад ако их војска на силу истера (што би требало да буде најнормалнија реакција), креће хаос. ово је јако слично као хрвати и срби 90тих.

Teoriticar zavjera

pre 10 godina

Kakav samo naslov ste stavili... Pomislili bi ljudi nesto vazno se desilo... Manjina u olimpijskom timu, manjina i na ulicama... Ali rijescite to Predsjednik uz pomoc Rusije nadam se :)
Pozdrav pravoslavnoj braci!

Balkanac

pre 10 godina

Pišete o ovakvim stvarim umesto da stavite tekst o Lauryn Williams koja je prva zena u istoriji sporta osvojila medalje na Letnjim i Zimskim igrama. Ima dve medalje u sprintu (zlato i srebro) atletika i juce srebro u bobu dvosedu. Svaka ti cast, respekt...

Oficir Ozne

pre 10 godina

Podrzavam sportiste koji se solidarisu sa svojim sunarodnicima u sukobu.Podrzavam i sportiste koji zele da ostvare sto bolje reultate i na taj nacin privuku paznju na dogadjaje u Ukrajini.Ako se ni jedni,ni drugi,ne stave ni na ciju stranu,kao sto cini S.Bubka.Jer u suprutnom,uzimaju ucesce u gradjanskom ratu.Medjutim,malu senku na odluku dela ukrajinskih olimpijaca,baca poziv francuskog filozofa i mirotvorca,H.B.Levyja,da evropski sportisti bez odlaganja bojkotuju ZOI,kao izraz prezira prema Rusiji i V.Putinu!Podrzao bih H.B.Levyja,da je pozvao vlasnika novog svetskog rekordera u skoku s motkom, Renaud Lavilleniea,da se odrekne rekorda,zbog masakra pocinjenog u Centralno Africkoj Republici,nad muslimanima,od strane hriscana,pod pokoviteljstvom francuske vojske! http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2014/02/20/97001-20140220FILWWW00171-kiev-l-occident-n-a-pas-a-imposer-de-sanctions.php

Simon

pre 10 godina

Pa napunili im Nemci i Ameri lepo dzepove i polovina Ukrajinskog tima nije imala kuda. Morala da se vrati ili da vrati pare. A pare im se ne vracaju. Bolje da se vrate s parama. Kazu da je izbila i tuca - jer neko iz one druge polovine provalio da pola tima uzima kash lovu pa se i potukao sa nekim tim povodom.

Bg

pre 10 godina

Zar ovi demonstranti ne znaju da mora da se postuje MIR dok traju olimpijske igre? I hitler je postovao OI! Ovi sto placaju demonstrante sa zapada to namerno rade dok traju OI jer kad dodje demokratija morace da se radi i na crveno slovo, i subotom i nedeljom i praznikom, pa eto da se ukrajinci priviknu malo...

Jovan

pre 10 godina

E Bupka BUPka...
Kakvo crno "jedinstvo"?!
Sve si pobrkao...
Treba svi da se ujedinite, ali tako da onom tiraninu pokažete da više nećete braniti boje zemlje koja ubija svoj narod!

zg euroskeptik

pre 10 godina

Ukrajinska delegacija tražila je dozvolu da njihovi sportaši zbog događaja u domovini nose crni flor. MOO to nije dopustio jer 2nije u skladu s olimpijskim pravilima". Zato Ukrajinci odlaze.

@vladimir0710

pre 10 godina

- To je diskriminacija prema svojim sportistima, žalosno. U ozbiljnim zemljama bi suspendovali članove Olimpijskog Komiteta Ukrajine zbog ovakvog čina.

Tkachenko

pre 10 godina

Otisli su jedna takmicarka i njen trener (otac). Toliko je potvrdjeno.
Bubka je poput druge sportske ukrajinske legende Blohina, pre proruski nastrojen, tj. podrzava pre svega jedinstvo zemlje, imena politicara su im manje bitna, jer su u Ukrajini popularniji od svih tih politicara zajedno. Blohin je cak sta vise komunista po opredelenju. Klicko je u suprotnom taboru.

Peđa

pre 10 godina

Neverovatna količina licemerja - kao, Janukovič je pretvorio u krvavoproliće. Čekaj bre, a KAKO se drugačije reaguje na rulju koja baca molotovljeve koktele, puca iz vatrenog oružja, baca cigle, divlja i ruši?!?

Eto šta se događa kada propagandna mašinerija udari na kratkovide i plitke umove... Pa da li je MOGUĆE da priča o "zlim diktatorima" i "demokratskim i mirnim, naravno pro-zapadnim demonstrantima" još uvek prolazi?!?!

E a onda EU "poziva na uzdržanost" i da se skloni policija sa trgova. Ček bre, pa šta bi bilo da takva nekakva masa krene da divlja u Parizu, Beču, Londonu...Pa majku mu, ovi "Okupirajno Vol Strit" u Americi su samo razapeli šatore i NIŠTA VIŠE, a dobili su suzavce i batine i sve su ih (naravno, demokratski) rasterali i pohapsili.

Odvratni zapadni licemeri! Fuj!

repriza

pre 10 godina

Situacija je identična kao u bivšu Jugoslaviju!!! Prosto kao da je režiser isti. I tada su sportisti napustili takmičenja. I ovde spolja razbijaju državu a narod će patiti!!!

VladimirR

pre 10 godina

@(raka, 20. februar 2014 13:06)

Tebi, o premudri, izgleda nije bilo dosta ratova?

Vidim mnogi se raduju i likuju zbog ovoga sto se desava u Ukrajini, i Rusofili i Zapadofili. Neki se cak nadaju III svetskom i valjda nekom "konacnom odmeravanju snaga". Aha, konacnom, kao i sva prethodna odmeravanja pocevsi od onoga kada su se dva plemena potukla za bolju pecinu.

Dzabe evolucija, zivotinjski nagoni za obelezavanjem teritorije su i dalje tu...

Vram Gavran

pre 10 godina

Pitanje za ovog sto pominje vozove i Republiku srpsku: Ako se odvoji RS, kojim mehanizmom zaustaviti, Sandzak, Vojvodinu i jug Srbije?

stručni konsultant

pre 10 godina

@ Zar ovi demonstranti ne znaju da mora da se postuje MIR dok traju olimpijske igre? I hitler je postovao OI!
Koje igre je poštovao Hitler u vreme rata? One 1940. ili one 1944?

Cane

pre 10 godina

Repriza filma Raspad Jugoslavije.
Na Galiciski (Hazburski) i juzni.
Ako ne znate da je u toj semi i Vojvidina onda bi ispalo da smo samo posmatraci.

Adam

pre 10 godina

Nema Zapadne i Istocne Ukrajine. U Ukrajino zivi jedan narod koji zeli isto. Na istoku zivi procenat Rusa zbog kojih nema potrebe da se menjaju granice. Ako im je bolje, neka idu na Kavkaz. Jedini problem u ovoj prici su Janukovic i Azarov kao ruske marionete.

ma stvarno

pre 10 godina

"Ovi sto placaju demonstrante sa zapada to namerno rade dok traju OI jer kad dodje demokratija morace da se radi i na crveno slovo, i subotom i nedeljom i praznikom, pa eto da se ukrajinci priviknu malo..."
Ovo što si napisao odnosi se na sadašnju Srbiju, pogotovo privatni sektor, a pošto si toliko neupućen moram da ti otvorim oči- u kapitalizmu se znaju prava radnika u Srbiji ne !!!

zoran

pre 10 godina

Koji god vest da procitam, u komentarima mogu da naletim na napaljene radikale, i to je pocelo da me zasmejava, lakse mi je kada znam da ste samo vi protiv napretka, i da samo vi zelite rusku cizmu. Lakse mi je, i draze, jer ne postojite.

munz

pre 10 godina

Ovo je ludilo. Ne predstavljate vi Janukovića, već svoju zemlju. Mi smo u vreme najgoreg državnog terora SM predstavljali svoju zemlju, koja se čak nije ni zvala svojim imenom. Bojim se da Ukrajini preti raspad na dve zemlje...

milana27

pre 10 godina

Pa jeste, i treba da odu sa OI i to sto pre. Rusi ovamo kao organizuju najskuplje igre do sada a u Ukrajini pomazu svoje marionete koji ubijaju ljude po ulicama jer nece proruski rezim. Drago Rusi, silom se nista u zivotu ne moze. Kako nisu izvukli lekciju iz Avganistana gde ih nisu zeleli i odakle su morali da odu, doduse posle puno godina i mnogo zrtava. A mozda Rusi zele da isprobaju neko svoje novo oruzje na zivom mesu, ko zna..

lele

pre 10 godina

@
(Teoriticar zavjera, 20. februar 2014 11:40)

Druze, imas svoju RSK pa se tamo raduj "braci". Ta vasa "braca" su upropastila jednu od nasih najvecih preduzeca. idite negde na .ba portale pa smarajte.

Иван

pre 10 godina

Бубка је светски човек, и као такав може само да презире ове "игрице" које с његовим земљацима играју политичари. Он је, заправо, једини у праву. Али, да људи слушају оне који су у праву, одавно би човечанство много лепше изгледало но што данас изгледа. Нека је Бог у помоћи Украјинцима. Од обичних грађана тамо ништа не зависи, нажалост. Рат се свуда може нахушкати. Поготово кад ти је председнички мандат обележен неуспесима и скандалима, а дошао си на положај као некакав месија (да, о Обами пишем). Срамота је што ти шатро друштвени радници са Запада покушавају да сведу један спортски догађај на неке сасвим друге игре, ратне. А први се заклињу у неке олимпијске постулате. Болесно!

Raynor

pre 10 godina

@raka: "Talas nastajanja novih država na tlu Evrope nam ne sme izmaći". Što bi narod rekao - lupio pa ostao živ. A preživeše i ovi što mu dadoše pluseve. Što se novih država tiče, Raka pored međunarodno priznate i nezavisne Republike Kosovo verovatno očekuje nezavisnu Republiku Srpsku, nezavisnu Republiku Preševo, nezavisnu Republiku (ili Federaciju) Vojvodinu, nezavisnu Šumadiju... Pazite šta sanjate jer može da se ostvari.

Nemanja

pre 10 godina

A dali su stranci tako reagovali i pisali o nama kada su 90ih bili protesti nod nas? Pa narvno da nisu, jer ih je bilo briga za nas. Tako da nebi trebalo ni mi da reagujemo na na njih.

Nikola

pre 10 godina

(raka, 20. februar 2014 13:06)
Na koje dve drzave,pa ovih sto protestvuju snajperima i koktelima nema vise od 100k i to se svi skupili u centar kijeva.MOgu eventualno da dobiju jedan manji grad.

raka

pre 10 godina

Braćo Srbi, više je nego očigledno da će se Ukrajna u vrlo kratkom vremenskom roku podeliti na dve nove države. Sada treba biti mudar i videti de naš narod u svemu tome može izvući korist, prevashodno mislim na ono što se zakuvalo u BiH. To je voz koji se ne sme propustiti za osamostaljenje Republike Srpske. Talas nastajanja novih država na tlu Evrope nam ne sme izmaći, kao što su nam izmakle mnoge stvari u prethodnih 25 godina. Uzdravlje!

Jovan

pre 10 godina

E Bupka BUPka...
Kakvo crno "jedinstvo"?!
Sve si pobrkao...
Treba svi da se ujedinite, ali tako da onom tiraninu pokažete da više nećete braniti boje zemlje koja ubija svoj narod!

Teoriticar zavjera

pre 10 godina

Kakav samo naslov ste stavili... Pomislili bi ljudi nesto vazno se desilo... Manjina u olimpijskom timu, manjina i na ulicama... Ali rijescite to Predsjednik uz pomoc Rusije nadam se :)
Pozdrav pravoslavnoj braci!

д

pre 10 godina

украјински католици (из западне украјине) провоцирају грађански рат, а еу уводи санкције украјини, јер полиција не да демонстрантима да заузму кијев. "демонстранти" нек се повуку, нек сачекају изборе и нек преко избора заузму скупштину - па ваљда су то те западне вредности - а не да молотовљевим коктелима и камењем освајају институције... ми вас нападамо силом, али насиље настаје тек ако се ви браните. какво лицемерје. демонстранти су заузели и дом официра у кијеву, у жељи да испровоцирају сукоб са војском и увуку државу у рат и распад. и сад ако их војска на силу истера (што би требало да буде најнормалнија реакција), креће хаос. ово је јако слично као хрвати и срби 90тих.

Simon

pre 10 godina

Pa napunili im Nemci i Ameri lepo dzepove i polovina Ukrajinskog tima nije imala kuda. Morala da se vrati ili da vrati pare. A pare im se ne vracaju. Bolje da se vrate s parama. Kazu da je izbila i tuca - jer neko iz one druge polovine provalio da pola tima uzima kash lovu pa se i potukao sa nekim tim povodom.

Bg

pre 10 godina

Zar ovi demonstranti ne znaju da mora da se postuje MIR dok traju olimpijske igre? I hitler je postovao OI! Ovi sto placaju demonstrante sa zapada to namerno rade dok traju OI jer kad dodje demokratija morace da se radi i na crveno slovo, i subotom i nedeljom i praznikom, pa eto da se ukrajinci priviknu malo...

ЛанеБг

pre 10 godina

Слично као кад су Хрвати кренули да напуштају репрезентацију СФРЈ...Остали Руси у екипи, а ови се повукли. А запад задовољно трља руке...

zg euroskeptik

pre 10 godina

Ukrajinska delegacija tražila je dozvolu da njihovi sportaši zbog događaja u domovini nose crni flor. MOO to nije dopustio jer 2nije u skladu s olimpijskim pravilima". Zato Ukrajinci odlaze.

Oficir Ozne

pre 10 godina

Podrzavam sportiste koji se solidarisu sa svojim sunarodnicima u sukobu.Podrzavam i sportiste koji zele da ostvare sto bolje reultate i na taj nacin privuku paznju na dogadjaje u Ukrajini.Ako se ni jedni,ni drugi,ne stave ni na ciju stranu,kao sto cini S.Bubka.Jer u suprutnom,uzimaju ucesce u gradjanskom ratu.Medjutim,malu senku na odluku dela ukrajinskih olimpijaca,baca poziv francuskog filozofa i mirotvorca,H.B.Levyja,da evropski sportisti bez odlaganja bojkotuju ZOI,kao izraz prezira prema Rusiji i V.Putinu!Podrzao bih H.B.Levyja,da je pozvao vlasnika novog svetskog rekordera u skoku s motkom, Renaud Lavilleniea,da se odrekne rekorda,zbog masakra pocinjenog u Centralno Africkoj Republici,nad muslimanima,od strane hriscana,pod pokoviteljstvom francuske vojske! http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2014/02/20/97001-20140220FILWWW00171-kiev-l-occident-n-a-pas-a-imposer-de-sanctions.php

milana27

pre 10 godina

Pa jeste, i treba da odu sa OI i to sto pre. Rusi ovamo kao organizuju najskuplje igre do sada a u Ukrajini pomazu svoje marionete koji ubijaju ljude po ulicama jer nece proruski rezim. Drago Rusi, silom se nista u zivotu ne moze. Kako nisu izvukli lekciju iz Avganistana gde ih nisu zeleli i odakle su morali da odu, doduse posle puno godina i mnogo zrtava. A mozda Rusi zele da isprobaju neko svoje novo oruzje na zivom mesu, ko zna..

Adam

pre 10 godina

Nema Zapadne i Istocne Ukrajine. U Ukrajino zivi jedan narod koji zeli isto. Na istoku zivi procenat Rusa zbog kojih nema potrebe da se menjaju granice. Ako im je bolje, neka idu na Kavkaz. Jedini problem u ovoj prici su Janukovic i Azarov kao ruske marionete.

@vladimir0710

pre 10 godina

- To je diskriminacija prema svojim sportistima, žalosno. U ozbiljnim zemljama bi suspendovali članove Olimpijskog Komiteta Ukrajine zbog ovakvog čina.

Sklopko

pre 10 godina

Kroz ovaj primer se najbolje vidi koliko je duboka podela u toj zemlji. Oni takmicari koji su poreklom iz zapadnog dela, spakovali su kofere i zapalise nazad da daju podrsku projektu Eurokrajine. Ostatak tima, istocnjaci, uzivaju u Majci Rusiji i druzenju na Olimpijadi. Bubka jedino mucenik, i dalje sebe pita:"Kojem li se privoljeti carstvu?"

Vram Gavran

pre 10 godina

Pitanje za ovog sto pominje vozove i Republiku srpsku: Ako se odvoji RS, kojim mehanizmom zaustaviti, Sandzak, Vojvodinu i jug Srbije?

Balkanac

pre 10 godina

Pišete o ovakvim stvarim umesto da stavite tekst o Lauryn Williams koja je prva zena u istoriji sporta osvojila medalje na Letnjim i Zimskim igrama. Ima dve medalje u sprintu (zlato i srebro) atletika i juce srebro u bobu dvosedu. Svaka ti cast, respekt...

Peđa

pre 10 godina

Neverovatna količina licemerja - kao, Janukovič je pretvorio u krvavoproliće. Čekaj bre, a KAKO se drugačije reaguje na rulju koja baca molotovljeve koktele, puca iz vatrenog oružja, baca cigle, divlja i ruši?!?

Eto šta se događa kada propagandna mašinerija udari na kratkovide i plitke umove... Pa da li je MOGUĆE da priča o "zlim diktatorima" i "demokratskim i mirnim, naravno pro-zapadnim demonstrantima" još uvek prolazi?!?!

E a onda EU "poziva na uzdržanost" i da se skloni policija sa trgova. Ček bre, pa šta bi bilo da takva nekakva masa krene da divlja u Parizu, Beču, Londonu...Pa majku mu, ovi "Okupirajno Vol Strit" u Americi su samo razapeli šatore i NIŠTA VIŠE, a dobili su suzavce i batine i sve su ih (naravno, demokratski) rasterali i pohapsili.

Odvratni zapadni licemeri! Fuj!

Nikola

pre 10 godina

(raka, 20. februar 2014 13:06)
Na koje dve drzave,pa ovih sto protestvuju snajperima i koktelima nema vise od 100k i to se svi skupili u centar kijeva.MOgu eventualno da dobiju jedan manji grad.

zoran

pre 10 godina

Koji god vest da procitam, u komentarima mogu da naletim na napaljene radikale, i to je pocelo da me zasmejava, lakse mi je kada znam da ste samo vi protiv napretka, i da samo vi zelite rusku cizmu. Lakse mi je, i draze, jer ne postojite.

Tkachenko

pre 10 godina

Otisli su jedna takmicarka i njen trener (otac). Toliko je potvrdjeno.
Bubka je poput druge sportske ukrajinske legende Blohina, pre proruski nastrojen, tj. podrzava pre svega jedinstvo zemlje, imena politicara su im manje bitna, jer su u Ukrajini popularniji od svih tih politicara zajedno. Blohin je cak sta vise komunista po opredelenju. Klicko je u suprotnom taboru.

Raynor

pre 10 godina

@raka: "Talas nastajanja novih država na tlu Evrope nam ne sme izmaći". Što bi narod rekao - lupio pa ostao živ. A preživeše i ovi što mu dadoše pluseve. Što se novih država tiče, Raka pored međunarodno priznate i nezavisne Republike Kosovo verovatno očekuje nezavisnu Republiku Srpsku, nezavisnu Republiku Preševo, nezavisnu Republiku (ili Federaciju) Vojvodinu, nezavisnu Šumadiju... Pazite šta sanjate jer može da se ostvari.

Nemanja

pre 10 godina

A dali su stranci tako reagovali i pisali o nama kada su 90ih bili protesti nod nas? Pa narvno da nisu, jer ih je bilo briga za nas. Tako da nebi trebalo ni mi da reagujemo na na njih.

munz

pre 10 godina

Ovo je ludilo. Ne predstavljate vi Janukovića, već svoju zemlju. Mi smo u vreme najgoreg državnog terora SM predstavljali svoju zemlju, koja se čak nije ni zvala svojim imenom. Bojim se da Ukrajini preti raspad na dve zemlje...

repriza

pre 10 godina

Situacija je identična kao u bivšu Jugoslaviju!!! Prosto kao da je režiser isti. I tada su sportisti napustili takmičenja. I ovde spolja razbijaju državu a narod će patiti!!!

ma stvarno

pre 10 godina

"Ovi sto placaju demonstrante sa zapada to namerno rade dok traju OI jer kad dodje demokratija morace da se radi i na crveno slovo, i subotom i nedeljom i praznikom, pa eto da se ukrajinci priviknu malo..."
Ovo što si napisao odnosi se na sadašnju Srbiju, pogotovo privatni sektor, a pošto si toliko neupućen moram da ti otvorim oči- u kapitalizmu se znaju prava radnika u Srbiji ne !!!

lele

pre 10 godina

@
(Teoriticar zavjera, 20. februar 2014 11:40)

Druze, imas svoju RSK pa se tamo raduj "braci". Ta vasa "braca" su upropastila jednu od nasih najvecih preduzeca. idite negde na .ba portale pa smarajte.

stručni konsultant

pre 10 godina

@ Zar ovi demonstranti ne znaju da mora da se postuje MIR dok traju olimpijske igre? I hitler je postovao OI!
Koje igre je poštovao Hitler u vreme rata? One 1940. ili one 1944?

Cane

pre 10 godina

Repriza filma Raspad Jugoslavije.
Na Galiciski (Hazburski) i juzni.
Ako ne znate da je u toj semi i Vojvidina onda bi ispalo da smo samo posmatraci.

Иван

pre 10 godina

Бубка је светски човек, и као такав може само да презире ове "игрице" које с његовим земљацима играју политичари. Он је, заправо, једини у праву. Али, да људи слушају оне који су у праву, одавно би човечанство много лепше изгледало но што данас изгледа. Нека је Бог у помоћи Украјинцима. Од обичних грађана тамо ништа не зависи, нажалост. Рат се свуда може нахушкати. Поготово кад ти је председнички мандат обележен неуспесима и скандалима, а дошао си на положај као некакав месија (да, о Обами пишем). Срамота је што ти шатро друштвени радници са Запада покушавају да сведу један спортски догађај на неке сасвим друге игре, ратне. А први се заклињу у неке олимпијске постулате. Болесно!

VladimirR

pre 10 godina

@(raka, 20. februar 2014 13:06)

Tebi, o premudri, izgleda nije bilo dosta ratova?

Vidim mnogi se raduju i likuju zbog ovoga sto se desava u Ukrajini, i Rusofili i Zapadofili. Neki se cak nadaju III svetskom i valjda nekom "konacnom odmeravanju snaga". Aha, konacnom, kao i sva prethodna odmeravanja pocevsi od onoga kada su se dva plemena potukla za bolju pecinu.

Dzabe evolucija, zivotinjski nagoni za obelezavanjem teritorije su i dalje tu...